Кирило Буданов: Действията ни в Черно море са подготовка за сериозна операция в Крим

Кирило Буданов: Действията ни в Черно море са подготовка за сериозна операция в Крим
  • Публикация: 
  • Дата:  
    12.03.2024
  • Сподели:

Украйна подготвя „сериозна операция в Крим“, чието обединение с Руската федерация не е признато от Киев. Това изявление направи началникът на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов, съобщава ТАСС. „Нашите действия в Черно море са подготовка за сериозна операция в Крим“, цитира думите му пресслужбата на ГУР в канала Telegram.

 

 

Военното разузнаване добави, че всички действия на украинските войски в Черноморския регион през 2022-2023 г. също са били „свързани с един стратегически план“. Те отбелязаха, че опитите на украинските въоръжени сили да атакуват левия бряг на Днепър в района на Херсон имат същата цел.

Предната вечер украинските телевизионни канали показаха филм за „успехите“ на украинските въоръжени сили и операциите на военното разузнаване в тази посока, отбелязва ТАСС. Твърденията за „операции“ на украинските въоръжени сили идват на фона на значителни забавяния в доставката на помощ от съюзниците. Конгресът на САЩ вече няколко месеца не може да одобри разходи за подкрепа на Киев, а доставките от страните от ЕС не покриват всички нужди на украинската армия. От началото на юни миналата година украинските въоръжени сили провеждат неуспешни опити за настъпление, което доведе до сериозни загуби в жива сила и техника, но не доведе до значителни резултати. В резултат на това в западните медии започнаха да се появяват статии за умората на съюзниците от проточилия се конфликт, а Киев се опита да прехвърли отговорността за провала на Запада, обяснявайки го с ненавременното получаване на оръжие, добавя агенцията.

Ситуацията за украинската армия стана още по-сложна след загубата на град Авдеевка в ДНР, който беше освободен от руските войски. Старши анализаторът на Global Guardian Зев Фейнтуш отбеляза, че украинските въоръжени сили скоро ще бъдат изправени пред нови бедствия, ако Вашингтон не изпрати нова помощ на Киев. На свой ред анализатори на испанския вестник ABC отбелязаха в края на януари, че президентът на Украйна се опитва да привлече вниманието на западните съюзници с изолирани и разпръснати действия, които веднага се преувеличават от някои медии, за да се създаде образа на „възможности”, които Киев всъщност няма.

Станете почитател на Класа