Al-Binaa: В Европа с ужас осъзнаха, че САЩ не могат да защитят съюзниците

Al-Binaa: В Европа с ужас осъзнаха, че САЩ не могат да защитят съюзниците
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.03.2024
  • Сподели:

Украйна и близкият й крах

 

Съединените щати вече не са в състояние да осигурят глобална защита, пише Al-Binaa.  Откъсвайки се от Европа, Америка все повече губи ролята си на световен лидер. Светът е на прага на глобална промяна.

 

 

Превод от Al-Binaa, Ливан:

 

Al-Binaa: В Европа с ужас осъзнаха, че САЩ не могат да защитят съюзниците

 

 

Френският президент Еманюел Макрон по време на срещата си с еврокомисаря по външната политика Жозеп Борел и други европейски чиновници заяви, че Украйна може да бъде изправена пред поражение в бъдеще. Борел на свой ред добави, че страните от ЕС трябва да мобилизират всичките си възможности, за да предотвратят този изход, пише американското издание Politico.

С други думи, светът е на прага на тектонични промени.

Неминуемият крах на Украйна означава, че Западът е загубил способността си да се противопостави на възхода на Русия по света и по-специално на европейската сцена.

Мащабните санкции, които Западът наложи на Русия, не доведоха до нейния икономически колапс, а се върнаха като буреносен бумеранг в цяла Европа, причинявайки рецесия, дефлация и покачване на цените.

Те също се превърнаха в мощен стимул за развитието на Русия, което й позволи да заеме първо място сред европейските страни по отношение на БВП по паритет на покупателната способност в края на 2023 г.

Провали се и залогът за финансиране и въоръжаване на Украйна.

Европа усети ехото на руския „железен юмрук“, след като в Киев свършиха боеприпасите, а в западните военни складове не остана нищо, което да коригира ситуацията.

Крахът на Украйна ще означава фиаско за Америка в борбата й срещу Русия.

Збигнев Бжежински, един от основните стратези на американската външна политика през последните десетилетия, каза, че „Русия с Украйна е велика империя, но без Украйна — не“.

Сега Европа в ужас разбира, че Америка не е в състояние да осигури защита и да посрещне настоящите предизвикателства.

Очаква се Европа в бъдеще да се обърне към Русия или поне да стартира този процес на ниво политически елити.

Станете почитател на Класа