Облекчение за Тръмп: 10 дни отсрочка и по-ниска гаранция

Облекчение за Тръмп: 10 дни отсрочка и по-ниска гаранция
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.03.2024
  • Сподели:

Апелативният съд на Ню Йорк намали значително гаранцията, която Доналд Тръмп трябва да внесе по дело за измама. Вместо първоначалните 454 млн. долара сега той трябва да осигури 175 млн. долара и получава 10 дни отсрочка.

 

 

Апелативен съд в Ню Йорк намали значително гаранционния депозит, който Доналд Тръмп трябваше да внесе до днес по дело за измама. Вместо първоначалните 454 млн. долара сега той трябва да плати 175 млн. долара и получава 10 дни отсрочка.

Как се стигна дотук?

Първоначално Тръмп трябваше да плати гаранция за близо половин милиард щатски долара за това, че заедно със синовете си години наред е раздувал цената на своите недвижими имоти, за да получава по-изгодни условия от банките и застрахователите. А след като Тръмп обжалва присъдата, съдът наложи мярка за неотклонение – парична гаранция.

Днес изтичаше крайният срок за внасянето на въпросната сума, в противен случай съдът можеше да нареди да започне изземването на активи на Тръмп. След като той е получил отказ от 30 компании за предоставяне на гаранции, адвокатите му са поискали отлагане или намаляване на гаранцията. И очевидно са получили и двете: сега Тръмп трябва да внесе 175 милиона долара в съдебна сметка в срок до 10 дни, считано от днес, или да предостави гаранции в същия размер. 

 

Карикатура на Сергей Елкин

 

 

Тръмп: "Лов на вещици"

Доналд Тръмп използва казуса с паричната гаранция като аргумент в предизборната си кампания – с твърдението, че демократите организират „лов на вещици“. Тръмп обвини една „корумпирана група хора“, които се месели в президентските избори и искали да му вземат парите, за да не може да ги използва за кампанията си.

Доналд Тръмп вече си осигури достатъчно подкрепа за номинацията на Републиканската партия за президент и се очаква през ноември да се изправи в пряк двубой с кандидата на Демократическата партия Джо Байдън за президентския пост.

Станете почитател на Класа