Зеленски заяви, че Украйна не може да се защити от голяма руска офанзива

Зеленски заяви, че Украйна не може да се защити от голяма руска офанзива
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

Володимир Зеленски заяви, че украинските въоръжени сили не са подготвени да се защитят в случай на голяма руска офанзива, тъй като украинските войски почти не разполагат с артилерия, съобщи CBS News

 

 

"Макар че неговите военни досега успяваха предимно да задържат руснаците, те не са подготвени да се защитят от друга голяма руска офанзива, която се очаква през следващите месеци", се казва в репортаж на телевизионния канал, който се позовава на интервю, дадено от Зеленски.

В това, което се превърна в тежка артилерийска война на изтощение, Русия не само има надмощие с повече огнева мощ, но и огнева мощ с по-голям обхват.

„В Бахмут и Авдивка, Лисичанск и Соледар беше наистина трудно да се бием с противника, чийто артилерийски снаряди могат да изминат повече от 20 км., а нашите по-малко“, каза той.

Зеленски подчерта, че най-необходими са американските системи за противоракетна отбрана „Пейтриът“ и повече артилерия. Въпреки че е благодарен за милиардите долари американска подкрепа, която страната му вече получи, той каза, че естеството на финансирането, предназначено от американското правителство за подпомагане на Украйна, трябва да бъде гледано и в перспектива.

„Десетки милиарди остават в САЩ“, каза той. „Нека бъдем честни, парите, които се отпускат от Конгреса, от администрацията, в повечето случаи 80% от тези пари – е, поне повече от 75% – остават в САЩ. Тези боеприпаси идват при нас, но производството се извършва там и парите остават в САЩ, а данъците остават в САЩ".

Тъй като законодателите в САЩ все още спорят за пакета от помощ от 60 милиарда долара, Зеленски призна, че войната в Газа е пренасочила глобалното внимание – и помощта на САЩ – далеч от борбата в неговата страна.

„На първо място, разбираме, че това е хуманитарна катастрофа“, каза той. „Разбира се, това отне вниманието на Украйна в информационното поле. Това е факт и когато изгубите вниманието от вашия регион към други региони, тогава е очевидно, че не виждате фокусиран поглед и това е добре за Русия. "

И промяната на вниманието на света не е всичко, което президентът Владимир Путин се опита да използва, каза Зеленски. За него не беше изненада, когато руският лидер посочи с пръст Украйна, твърдейки, че тя по някакъв начин е подкрепила терористичната атака край Москва на 22 март. 

„Дори след като ИДИЛ пое отговорност!“ удиви се Зеленски, като отхвърли инсинуациите на Путин като "нелепи".

„Не го интересува дали е терористичен акт, икономически акт, петролната индустрия или някоя от тези сфери“, каза Зеленски руският лидер, обвинявайки го, че „използва това, за да обедини обществото си колкото е възможно повече – дори това, което има случило се в Москва, с толкова много жертви и ранени хора, той използва всичко това само за една единствена цел да оправдае, че Украйна не съществува."

Питаме дали войната може да бъде спечелена, ако Путин все още е на власт. Зеленски допусна, че това ще бъде огромно предизвикателство, но каза, че спечелването на войната село по село ще отслаби Путин у дома и предупреди, че ако Украйна загуби, Путин няма да спре дотук.

 

 

 

 

Източник: cbsnews.com

Станете почитател на Класа