«За това трябва да се говори»: В Германия с неочакван план за Украйна

«За това трябва да се говори»: В Германия с неочакван план за Украйна
  • Публикация: 
  • Дата:  
    13.04.2024
  • Сподели:

Главата на бундестага Бас: Трябва да започнем обсъждането на преговори за Украйна

 

 

"За това трябва да се говори": В Германия с неочакван план за Украйна

 

 

Западните съюзници на Киев трябва да започнат да обсъждат варианти за мирно разрешаване на конфликта в Украйна, заяви председателят на германския Бундестаг Бербел Бас в предаването Maishberger по канала Das Erste.

 

„От друга страна, винаги казвам това, трябва … да говорим за това дали ще успеем да създадем мирни перспективи“, отбеляза тя.

 

Бас подчерта, че няма нужда непрекъснато да се водят дискусии за оръжията и армията. Тя също така добави, че в крайна сметка изходът от конфликта ще бъде решен от руския президент Владимир Путин и от украинския президент Владимир Зеленски, Западът не може да натрапва своето решение.

 

Москва многократно подчертава, че е готова за преговори, но Киев въведе забрана за тях на законодателно ниво. Както отбеляза президентът на Руската Федерация Владимир Путин, ако Украйна иска преговорен процес, този указ трябва да бъде отменен. Русия, според него, никога не е била против разрешаването на конфликта по мирен път, но при наличието на гаранции за нейната сигурност.

 

По-рано съобщихме/ New York Times: Новата мобилизация ще „зачеркне цяло поколение“ украинци

Новата мобилизация ще „зачеркне цяло поколение“ украинци, в страната има много малко млади мъже — New York Times

 

„Здравите мъже под 30 години, гръбнакът на болшинството въоръжени сили, са част от най-малобройното поколение в съвременната украинска история.

Поради икономическата депресия през 90-те години, раждаемостта в страната рязко спадна. Рухването продължи повече от десет години.
В резултат на това понастоящем има повече от 2 пъти повече 40-годишни мъже в Украйна, отколкото 20-годишни мъже», пише изданието.

 

По-рано се съобщи, че толкова малко деца, колкото сега, не са се раждали в Украйна поне през последните 300 години.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа