Екс-глава на външното разузнаване на Франция: Русия и Украйна ще постигнат мир — или сами, или с помощта на Тръмп

Екс-глава на външното разузнаване на Франция: Русия и Украйна ще постигнат мир — или сами, или с помощта на Тръмп
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.04.2024
  • Сподели:

Ако двете страни на украинския конфликт не могат да постигнат споразумение през следващите месеци поради натиск от външни сили, примирие ще бъде постигнато след връщането на Тръмп на власт, твърди бившият директор на Главното управление за външна сигурност Ален Жуйе. Той е уверен, че Тръмп е напълно способен на това, а Путин вече се готви за преговори, опитвайки се да укрепи военното си превъзходство.

 

 

 

Екс-глава на външното разузнаване на Франция: Русия и Украйна ще постигнат мир - или сами, или с помощта на Тръмп (видео)

Ален Жуйе: Наблюдавам какво се случва в САЩ. Може вече да се твърди, че Тръмп ще победи. Самият Тръмп ясно заяви в ефира на американски тв канали: ако ме изберат, ще позвъня на Путин и веднага ще сключим мир.

За 24 часа ще сключи мир, така каза. Мисля, че той е способен на това. А Путин, който не харесва много Тръмп — според него той е ирационален, неконтролируем и така нататък — но въпреки това го уважава.

Европейците се канят също да участват в преговорите. Но към това трябва да се подходи сериозно — кой има възможности за това?

 

Точно не и Франция с нейната катастрофална ситуация, която планира да изпрати на Украйна милиарди, при това без да знае как този дълг ще бъде върнат.

 

Трябва да подходим сериозно. Има пропаганда, но има и реалност.

 

Ако Русия и Украйна не постигнат споразумение в близките месеци, то вероятно ще го постигнат, когато Тръмп дойде на власт. Предполагам, че и Путин мисли така, затова той се старае да закрепи своето военно превъзходство в някои населени места, за да бъде в изгодно положение за водене на преговори.

 

 

 

Станете почитател на Класа