Руски дипломат допусна избухването на голяма война в Близкия изток

Руски дипломат допусна избухването на голяма война в Близкия изток
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.04.2024
  • Сподели:

Посланик Викторов: Близкият изток може да бъде въвлечен в голяма регионална война

 

Руски дипломат допусна избухването на голяма война в Близкия изток (видео)

 

 

Възможно е избухването на голяма война в Близкия изток, ако Израел отговори на последната атака на Иран на принципа «око за око», заяви руският посланик в Израел Анатолий Викторов по телевизионния канал «Россия 24».

„Ако сега се развие ситуацията „око за око“ и „зъб за зъб“, нищо добро няма да се получи: Близкият изток може да бъде въвлечен в голяма регионална война“, каза Викторов.

Елитното подразделение от иранските въоръжени сили, Корпусът на стражите на ислямската революция, нанесе удар по израелска територия през нощта на 14 април в отговор на унищожаването от израелски самолет на иранското консулство в Сирия в началото на месеца.

В атаката, според различни източници, са участвали няколкостотин ракети и безпилотни летателни апарати, включително дронове камикадзе «Шахед|, хиперзвукови ракети «Фаттах» и «Фаттах-2».

Според израелската армия Иран е изстрелял общо повече от 300 боеприпаса и БПЛА, включително около 170 дрона, повече от 30 крилати ракети и повече от 120 балистични ракети.В същото време Израел твърди, че само „няколко ракети“ са достигнали страната и са причинили „малки щети“.

Иранският държавен телевизионен канал Press TV съобщи, че всички хиперзвукови ракети са достигнали целите си.

Главата на Генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамад Багери заяви, че Техеран е завършил операцията «Правдиво обещание» и не планира да я продължи, но ако Израел предприеме каквито и да било мерки, следващата иранска операция ще бъде по-мащабна от предишната.

Израелският министър Бени Ганц на свой ред заяви, че страната възнамерява да създаде регионална коалиция срещу иранската заплаха и да отговори на атаката в подходящия момент и по подходящ начин. Очаква се израелското правителство да вземе решение за по-нататъшните си действия в близко бъдеще.

 

 

Видеа:

 

http://bgr.news-front.su/wp-content/uploads/2024/04/kadri-izrrael-iran.mp4?_=1

http://bgr.news-front.su/wp-content/uploads/2024/04/iran-izarel-dar-2.mp4?_=2

http://bgr.news-front.su/wp-content/uploads/2024/04/iran-po-izrael-udar.mp4?_=3

Станете почитател на Класа