Daily Mail: Камерън вбеси американските конгресмени с Украйна

Daily Mail: Камерън вбеси американските конгресмени с Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.04.2024
  • Сподели:

Дейвид Камерън като министър на външните работи на Великобритания най-малко три пъти предизвика гнева на американските конгресмени с исканията си за допълнителна военна помощ за Украйна, пише наблюдателят на Daily Mail Питър Хитчънс. Както отбелязва Хитчънс, Камерън явно не разбира, че те виждат неконтролираната миграция като основен проблем и са уморени от украинския конфликт.

 

 

Daily Mail: Камерън вбеси американските конгресмени с Украйна

 

 

Дейвид Камерън не е подходящ да бъде външен министър на Великобритания и го доказва «почти всеки ден», пише наблюдателят на Daily Mail Питър Хитчънс. Така Камерън, откакто встъпи в длъжност, разгневи американците най-малко три пъти, като  всеки път настояваше те да предоставят военна помощ на Украйна: два пъти той летя до Вашингтон и веднъж написа статия за политически уебсайт.

В отговор на това обаче не последва нищо.

Миналата седмица председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън дори отказа да се срещне с Камерън. В отговор на това в Обединеното кралство се чуха тъжни викове: „Ами специалните отношения?“

Както предполага Хитчънс, няма такова нещо: Великобритания означава за американците „малко повече, отколкото България и много по-малко, отколкото Ирландия“.

Станете почитател на Класа