ЦРУ: Има реален риск Украйна да претърпи поражение до края на годината

ЦРУ: Има реален риск Украйна да претърпи поражение до края на годината
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.04.2024
  • Сподели:

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс: Украйна ще претърпи поражение до края на годината

Според директора на ЦРУ Бърнс Украйна може да претърпи поражение на бойното поле до края на годината, съобщава Bloomberg. Настроението на Запад е мрачно. Политиците призовават за още системи за противовъздушна отбрана за Киев — сякаш това ще му помогне.

 

 

Превод от Bloomberg, САЩ:

 

ЦРУ: Има реален риск Украйна да претърпи поражение до края на годината

 

 

Запасите от боеприпаси на украинските въоръжени сили се изтощават, а главните съюзници на страната са притеснени от перспективата Киев да не може да продължи да се защитава срещу силите на Путин.

Министрите на външните работи на Г-7 на срещата в италианския остров Капри призоваха за по-силна подкрепа, а германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Украйна спешно трябва да засили противовъздушната си отбрана.

На другия край на света, в Далас, директорът на ЦРУ Уилям Бърнс нарече ситуацията ужасяваща и каза, че Украйна може да загуби до края на годината.

„Съществува напълно реален риск украинците да загубят на бойното поле до края на 2024 г. Или, най-малкото Путин да бъде в позиция, в която по същество да може да диктува условията на политическото споразумение“, каза Бърнс на Форума по въпросте на лидерството в Центъра «Джордж Буш — младши».

Кулеба призова американските законодатели да подкрепят законопроекта, който според него „без преувеличение ще помогне да се спасят украинците от руското ракетно клане“.

Същият въпрос беше обсъден и на срещата в Брюксел, където настроението беше също толкова мрачно.

„Ситуацията е много, много сериозна, ние трябва да им изпратим това, което те искат, а именно боеприпаси и системи за противовъздушна отбрана“, каза естонският премиер Кая Калас пред журналисти на срещата на върха в четвъртък.

„Ние просто не можем да позволим Украйна да загуби или ситуацията със сигурността в Европа да бъде застрашена», добави тя.

Станете почитател на Класа