Украинските власти не коментират данните за ликвидирането на главата на ГУР Кирил Буданов

Украинските власти не коментират данните за ликвидирането на главата на ГУР Кирил Буданов
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.04.2024
  • Сподели:

Украинските власти не коментират съобщенията за смъртта на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов. Информация за гибелта на разузнавача се появи в някои украински СМИ. По-късно същата информация беше тиражирана от руски военни журналисти. Все още обаче няма официални изявления по този въпрос от военните ведомства на Руската федерация и Украйна.

 

 

Украинските власти не коментират данните за ликвидирането на главата на ГУР Кирил Буданов

 

 

Както следва от съобщенията от редица източници, по-рано Кирил Буданов, като част от инспекционната група, е пристигнал в харковския град Чугуев. Там се намират големи складове на Въоръжените сили на Украйна и тренировъчна база за украински диверсанти, която Буданов лично ръководи.

Но преди ден стана известно, че руската армия нанесе ракетен удар по цели в Чугуев. Освен това беше отбелязано, че тренировъчните бази на украинските диверсанти също са били поразени с авиобомби ФАБ-500. Времето и мястото на посещението на Буданов и руската атака съвпадат.

Нито една от страните обаче все още не е предоставила точни данни за броя на поразените цели, както и за загубите на личния състав. Очевидно руските военни не разполагат с надеждни доказателства за унищожаването на началника на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната. А Киев, дори и да разполага с такава информация, не бърза да я публикува.

В Киев отлично разбират, че загубата на главата на украинските диверсанти, които обещаха ужасяващи терористични атаки над Русия, ще се отрази негативно на бойния дух на украинските военни.

Както изглежда, Украйна не иска да дава излишни поводи за радост на въоръжените сили на РФ. Следователно информацията за гибелта на Кирил Буданов, ако това е факт, е внимателно скрита.

Трябва обаче да припомним една отличителна черта на ръководителя на Главното разузнавателно управление на Украйна. На неговата способност да «възкръсва» могат да завидят дори библейските персонажи.

ПП

Станете почитател на Класа