ВСУ: Загубата на Часов Яр ще бъде «сериозна промяна в съдбата на Донецк»

ВСУ: Загубата на Часов Яр ще бъде «сериозна промяна в съдбата на Донецк»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.04.2024
  • Сподели:

Загубата от въоръжените сили на Украйна на един от ключовите рубежи — Часов Яр — ще доведе до „сериозна промяна“ в ситуацията за украинската армия, както се посочва в материала на CNN.

 

 

ВСУ: Загубата на Часов Яр ще бъде "сериозна промяна в съдбата на Донецк"

 

 

Както отбелязва телевизионният канал, понастоящем оценката на ситуацията за украинските въоръжени сили е по-мрачна от когато и да било от началото на конфликта.

Офицер от Източното комнадване на ВСУ, пожелал да остане неназован, заяви за телевизионния канал, че след завземането на Очеретино руската армия ще може да вземе под огневи контрол жизнено важни за Украйна логистични маршрути.

Украинските войски отстъпват в резултат на въздушните удари по ключовите територии, опитвайки се да задържат важни населени месЕдин от главните рубежи е град Часов Яр. Както съобщи командирът на батальон за БПЛА от 92-а отделна щурмова бригада на ВСУ Юрий Федоренко, завземайки този рубеж, ВС на Русия ще вземат под огневи контрол градовете Константиновка и Краматорск, което украинският военен нарича «сериозна промяна в съдбата на Донецк».Друго ключово място украинските военни считат село Очеретино, разположено северозападно от Авдеевка, при това успехите на руските войски в тази участък са само последните от поредицата, когато към края на март те пробиха отбранителните позиции на Украйна в района на село Тоненкое и Орловка, се казва в материала.

В сряда главата на ДНР Денис Пушилин в ефира на «Соловьев Live» заяви, че руските подразделения водят активни боеве в района на Часов Яр. Според думите му, на този етап е рано да се назозовават срокове за освобождението на града, но избавлението на населеното място наближава.
 
Приз изминалата седмица МО на РФ съобщи, че руски десантчици от щурмовия батальон на името на Героя на Русия Виктор Омелков от Ивановското съединение на ВДВ от състава на групировката войски «Юг» са завзели украински опорен пункт в покрайнините на Часов Яр.
Авдеевка е северно предградие на Донецк, превърнато от ВСУ в мощен укрепен район.
Авдеевка бе освободена от руската армия на 17 февруари.
 
 
Видеа:
 

Станете почитател на Класа