Telegraph: Британия отказа да дари на Украйна лодки на контрабандисти

Telegraph: Британия отказа да дари на Украйна лодки на контрабандисти
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.04.2024
  • Сподели:

Група британски законодатели призоваха правителството да предостави на украинската армия лодки, конфискувани от банди, участващи в контрабандата на мигранти през Ламанша. Но властите на кралството отхвърлиха това искане, като изтъкват риска за живота от тези плаващи средства, пише The Daily Telegraph.

 

 

Telegraph: Британия отказа да дари на Украйна лодки на контрабандисти

 

 

Според изданието в Дувър британските власти разполагат с повече от 60 малки лодки и 130 моторници, които са били иззети от контрабандисти. Част от това оборудване изглежда „чисто ново“.

Привържениците на Киев считат, че тези лодки могат да се използват на фронта, където са от съществено значение за транспортиране на военен личен състав и товари през Днепър. Те не разбират защо правителството на Сунак отказва да ги продаде или дари на Въоръжените сили на Украйна.

Средният срок на експлоатация на лодка в зоната на бойни действия е от четири до осем седмици. Украинските военни твърдят, че трябва да имат едновременно на въоръжение 900 подобни лодки, но засега тази цел остава непостижима, подчертава Telegraph.

(оцеляването на военни от ВСУ на подобни лодки през Днепър е равно практически на нула, бел. ред.)

Станете почитател на Класа