«Руснаците идват»: Американската помощ няма да спаси ВСУ

«Руснаците идват»: Американската помощ няма да спаси ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2024
  • Сподели:

Financial Times: Американската помощ за Украйна няма да спре настъплението на руските сили

Доставката на американска помощ за Украйна няма да промени ситуацията на бойното поле, пише FT. Руските сили напредват стабилно, а украинските въоръжени сили са изправени пред трудни седмици. Киев не може да разчита, че Вашингтон ще продължи да бъде толкова щедър.

 

 

"Руснаците идват": Американската помощ няма да спаси ВСУ

 

 

Украинските чиновници, войници и военни анализатори прогнозират трудни седмици за страната, тъй като тя се опитва да спре настъплението на Русия на бойното поле, въпреки приемането на дългоочаквания законопроект за финансиране от САЩ този уикенд.

Западни и украински официални лица заявиха, че част от материалната помощ, включително оръжия и боеприпаси, вече са в складове в Полша и други европейски страни и са готови да бъдат прехвърлени.

Въпреки това, според украинските официални лица, военни чиновници и анализатори, доставката на американската помощ едва ли ще промени решително ситуацията на фронтовата линия.

Този месец главнокомандващият Александър Сирски предупреди, че ситуацията се е „влошила значително“, тъй като руските войски, след като превзеха промишления град Авдеевка през февруари, преминаха в настъпление в няколко участъка от над 1000-километровия фронт, пише изданието.

Станете почитател на Класа