Посланикът на Украйна у нас: Това е единственият вариант за мир!

Посланикът на Украйна у нас: Това е единственият вариант за мир!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.04.2024
  • Сподели:

"Ситуацията на фронта е много сложна, общата дължина на граница с Беларус и Русия е повече от 3000 км. Активните бойни действия текат на участък с обща дължина 1250 км.

 

 

Отбраната изисква значителни ресурси. За разлика от държавата агресор, Украйна се старае да намали загубите и да опази всеки човешки живот" - това заяви посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук в сутрешния блок на bTV. 

"Руската пропаганда постоянно се опитва да демонстрира фалшиви успехи за сметка на страшните загуби. Държавата-терорист започна целенасочено да унищожава енергийната система на Украйна и гражданската инфраструктура.

Липсата на средства за противовъздушна отбрана доведоха го големи разрушителни последствия, до значителни жертви сред мирното население. 

Ние вярваме, че с получаването на необходимите системи за защита на небето на Украйна ще можем да се почувстваме по-спокойни и да поддържаме фронта по-ефективно", каза Олеся Илашчук. 

"Очакваме, че в този пакет помощ ще влязат системи за противовъздушна отбрана, ракети и артилерийски снаряди. Именно техният недостиг в последно време доведе до тежки боеве за всеки милиметър от нашата земя

Дали е достатъчна тази помощ?! Да спечелим войната или да я продължим?! Ако е да спечелим войната, то пред нас има много обща работа и решения и фактури, които влияят на това", поясни Олеся Илашчук. 

"Украинската формула за мир, предложена от украинския президент Володимир Зеленски, е единственият вариант за постигане на мир и стабилност. Няма алтернатива. Всякакви други варианти са или дезинформации или фейк.

Предложената формула се подкрепя от близо 70 държави" - отсече посланикът на Украйна у нас. 

"В руски плен се намират хиляди украинци - военнослужещи и цивилни, което е нарушение на международните конвенции. Завръщането на нашите граждани е важен приоритет за нас.

Според официалните данни на омбудсмана на Украйна, за съжаление 30 000 украинци се смятат за безследно изчезнали", каза Илашчук.

 

Станете почитател на Класа