МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара

МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.04.2024
  • Сподели:

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 милиарда долара, се казва в изявление на фонда, в момент, когато той води дискусии със страната за отпускане на нов заем, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Финансирането е вторият и последен транш от стендбай споразумение с МВФ на стойност три милиарда долара, което Исламабад си осигури миналото лято, за да предотврати изпадане в несъстоятелност на държавата.

Одобрението дойде ден след като министър-председателят на Пакистан Шахбаз Шариф обсъди нова програма за заем с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева в рамките на Световния икономически форум в Рияд.

Исламабад се стреми към ново, по-голямо дългосрочно споразумение с фонда, тъй като настоящото стендбай споразумение изтича този месец, отбелязва Ройтерс.

Правителството на Пакистан казва, че се опитва да си осигури заем за средства в продължение на поне три години, който да помогне за постигането на макроикономическа стабилност и за осъществяването на дълго отлагани и болезнени структурни реформи.

Станете почитател на Класа