Нови КАРТИ показаха превзетите от Русия украински територии

Нови КАРТИ показаха превзетите от Русия украински територии
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

Русия засилва усилията си да превземе Часов Яр, стратегически град Източна Украйна, докато изтощените и недостатъчно оборудвани украински бригади се борят да задържат линията.

 

 

През последните седмици 25 000 руски войници са били разположени близо до града, твърди говорител на сухопътните сили на Украйна, съобщи bTV.

В други точки по фронтовата линия армията на Москва също напредва, опитвайки се да завземе колкото се може повече територия.

„Ситуацията на фронтовата линия се влоши“, каза в края на април главнокомандващият украинските сили генерал Олександър Сирски.

Руските сили наскоро превзеха Котляровка и са осъществили напредък към Купянск. Боеве е имало близо до Синковка, до Стелмаховка, северозападно от Креминна при Новосадово, западно от Кремина при Торске, както и до превзетия от Русия преди година Бахмут.

Руската армия обяви, че е превзела село Очеретине. В четвъртък руската армия заяви, че е превзела село Бердичи, също близо до Авдеевка.

Часов Яр се смята за ключова цел за Москва, като висши украински командири твърдят, че Русия е наредила на силите си да превземат района до 9 май.

Защитата на града виси в голяма част на канал с ширина 30 метра, минаващ по източния му край. Структурата от съветската епоха предлага готова пречка срещу преминаването на бронирани превозни средства, но има два прелеза над канала, които свързват основната част на града с малкия жилищен квартал „Канал“.

Съобщава се, че руските сили са напреднали в граничния район на Донецка и Запорожка област, но няма потвърдени промени в този район на фронтовата линия на 5 май.

Украинският военен наблюдател Константин Машовец съобщи на 5 май, че руската армия е събрала около 50 000 военнослужещи областите Белгород, Курск и Брянск като част от своите Северни сили.

Според него руската армия е съсредоточила над 31 000 войници в Белгородска област, над 10 000 войници в Курска област и над 8000 войници в Брянска област.

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа