Военни кореспонденти съобщиха за първите загуби на Френския чуждестранен легион в зоната на СВО

Военни кореспонденти съобщиха за първите загуби на Френския чуждестранен легион в зоната на СВО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

Информацията за пристигането на легионери в Украйна беше потвърдена от военни, членове на ъндърграунда и военни експерти. Според данните им френски войници, наети от 3-ти пехотен полк на Чуждестранния легион, са били разположени в подкрепа на 54-та отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили в Славянск.Това съобщи «Царград», позовавайки се на телеграм канала „Военна хроника“.

 

 

Военни кореспонденти съобщиха за първите загуби на Френския чуждестранен легион в зоната на СВО

 

 

Освен това изданието се позовава на военния експерт Владислав Шуригин, който разказа, че в горското стопанство на южните подстъпи към Часов Яр се е разразила стрелба, в която руски десантници са се сблъскали с групи чуждестранни наемници от французи и германци. В същото време изданието отбелязва, че „новите“ наемници са по-скоро кадрови военен персонал на НАТО, а не на свободна практика от западни страни, които преди са идвали в Украйна, за да правят пари.

Шуригин съобщи, че ако се потвърди информацията, че руските десантници са влезли в бой именно с кадрови френски военни това ще означава, че на 5 май френските сили са претърпели първите си реални загуби, които възлизат на до седем души.

В същото време, както отбелязва изданието, военният кореспондент Евгений Лисицин, позовавайки се на свои източници, пише, че около стотина наемници от Франция са били „анулирани“ в зоната на СВО

Все още няма официални съобщения от Министерството на отбраната на Русия по този въпрос. Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме.

По-рано бившият помощник-министър на отбраната Стивън Браян в статия за Asia Times заяви, че Франция е изпратила войници от Чуждестранния легион в районите на Донбас.

„Френските военни на територията на Украйна ще бъдат разглеждани като нашественици в зоната на руските геополитически интереси“, заяви парламентаристът в коментар за РИА Новости.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа