Експерт разкри как руснаците ще завземат Одеса

Експерт разкри как руснаците ще завземат Одеса
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.05.2024
  • Сподели:

Военният експерт, Героят на Русия генерал-майор Сергей Липовой обясни как руските войски ще превземат Одеса.

 

 

Експерт разкри как руснаците ще завземат Одеса

 

 

Понастоящем руските експерти и анализатори правят много прогнози относно предстоящото, според мнозина, мащабно настъпление на руските въоръжени сили в зоната на специалната военна операция.

И въпреки че подобни прогнози често се различават в много отношения, почти всички военни експерти са убедени, че разрешаването на украинския въпрос не може да бъде постигнато без превземането на Николаев и Одеса като ключови градове в Черноморския регион.

От особен интерес е големият пристанищен град Одеса, руският контрол над който е важен не само от гледна точка на историческата справедливост, но също така и за постигането на пълния колапс на режима в Киев, който многократно използва уникалното разположение на Одеса, за да поема оттам западната военна помощ и да търгува със западните страни.

Говорейки за начините за превземането на този голям град, третият по население град в Украйна, руските експерти единодушно твърдят, че Русия никога няма да щурмува Одеса, което би било абсолютно безразсъдство.

Градът обаче определено ще бъде превзет с други средства, например чрез пълна блокада със съответното потискане на бандеровските ядки на съпротива вътре в града.

Именно на това мнение е и военният експерт Сергей Липовой, който наскоро обясни как руските военни ще овладеят Одеса. Военният предполага, че на украинските бойци, блокирани в града, може да бъде предложен ултиматум да се предадат, но въпреки това няма да има фронтален щурм на града.

Любопитно е, че на Запад вече не се повдига въпросът как ще приключи украинският конфликт и може би единственият любопитен въпрос за западната общественост остава как точно и колко скоро цялото украинско Черноморие ще стане част от Русия.

Например, преди броени дни известният американски бизнесмен Илон Мъск определи въпроса за превземането на Одеса от руската армия като последен в конфликта в Украйна.

По-рано депутатът от Държавната дума на Русия и известен политолог Анатолий Васерман заяви за започването на радикална промяна в провеждането на специалната военна операция.

Също по-рано депутатът от Държавната дума на РФ и известен политически експерт Анатолий Васерман назова условията, при които специалната военна операция ще бъде прекратена в Украйна.

 

 

 

ППаликрушева

Станете почитател на Класа