Кобрата нокаутира и Устинов, ред е на Кличко

Българинът Кубрат Пулев победи с нокаут в 11-ия рунд гиганта Александър Устинов от Беларус, за да си осигури дълго чакания мач с шампиона на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория Владимир Кличко през лятото на 2013 година, предаде БГНЕС.
Залогът в тази среща между непобедени таланти бе огромен - европейската титла и интернационалният пояс на IBF плюс шанса за мач с Кличко. В първия рунд Кобрата удари поне пет пъти противника си и се защитаваше отлично. Няколко десни крошета и страхотен прав разкървиха носа на противника му. В третия рунд лека преднина имаше Устинов. Кобрата не спря с ударите си и отвори аркада над лявото око на беларусина. И шестият рунд бе на сметката на Кубрат Пулев, а окото на Устинов започна да се затваря. В седмия рунд Устинов нанесе страшен удар на българина, но след това Кубрат компенсира с мощна серия. В осмия рунд Устинов започна все по-трудно да стои на краката си, разкървавен бе и левият му клепач, което приближи Кобрата към победата. В деветия рунд Пулев отново отвори аркадата на Устинов, а след това му тресна страховито дясно кроше. В десетия рунд Пулев отново имаше предимство, а в 11-ия противникът му клекна и така и не стана.
Това бе 17-ият успех в кариерата на Кобрата, който остава непобеден на професионалния ринг. Триумфът в събота през нощта му отрежда и първо място в ранглистата на IBF - именно така българинът получава шанса си да се бие с именития Кличко. Успехът на Пулев е от страхотна величина за България, която досега никога не е имала толкова силен представител в професионалния бокс. Загубилият в Хамбург Устинов, който е с 25 килограма по-тежък от Пулев, е ветеран от войната в Чечения и преди тази среща имаше 27 победи на профиринга, 21 от тях с нокаут. До ринга Кобрата имаше подкрепата на своя брат Тервел и още няколко приятели, но в зала "Алщердорфер Шпортхале" често се чуваше да бъде скандирано името на българския боксьор от солидна родна агитка и от германските фенове на бокса.

Станете почитател на Класа