Юсейн Болт ще се състезава с "Пума" и на Олимпиадата в Бразилия

Звездата в леката атлетика Юсейн Болт поднови дългогодишното си партньорство с "Пума" до след края на олимпийските игри в Рио де Жанейро, обяви германският производител на спортна екипировка.

Болт е част от екипа на "Пума" от десет години, а новият договор с един от най-маркетинговите спортисти в света вероятно ще помогне на компанията в конкуренцията с "Адидас" и "Найки".
Новото споразумение с 27-годишния вероятно ще означава, че ще завърши кариерата си с "Пума". Болт обяви, че ще прекрати състезателната си дейност след Рио или след световното първенство в Лондон през 2017 г.

"Винаги съм бил много щастлив, че съм част от семейството на "Пума". Горд съм да ги представлявам и съм доволен, че ще продължим съвместната си работа", се казва в становище на ямайския спринтьор, който държи световните рекорди на 100 и 200 метра.

Финансовите детайли не се уточняват. Болт беше поставен на 40-о място в класацията на "Форбс" за най-добре платените спортисти и на първо сред лекоатлетите с 24.2 милиона долара на година.

От досегашния договор с "Пума" шесткратният олимпийски шампион е получавал "астрономическите за атлетиката" 9 милиона долара годишно, сочат данните на изданието.

Новият изпълнителен директор на "Пума" Бьорн Гулден, който пое поста през юли, обяви подновяването на партньорството с Болт като един от основните си приоритети. Компанията пое политика за намаляване на спонсорските договори.

Гулден нарече Болт перфектния посланик. "Той ще има ключова роля в бъдещите продуктови концепции, както и бранд комуникацията преди и по време на олимпийските игри в Рио", заяви той.

Станете почитател на Класа