Технология за контрол на трафика

Siemens ще бъде главен изпълнител на проект за изграждане на четвъртия по дължина висящ мост в света, съобщиха от компанията, която ще е отговорна за разработването, монтажа и въвеждането в експлоатация на всички компоненти и системи за контрол на трафика. Мостът ще бъде с шест платна и е част от проекта на магистралата, която свързва градовете Истанбул и Измир в Западна Турция. Клиент е японската компания IHI Инфраструктурни системи Ко. Договорът, който ще изпълнява Siemens, е на стойност около 17 млн. евро. Въвеждането в експлоатация на моста е планирано за 2015 г.
Siemens ще оборудва почти три километра магистрален мост в източния край на Мраморно море в Турция с най-съвременните технологии за контрол на трафика. Това включва система за контрол на трафика, технология за наблюдение и компоненти за поддържане на техническата инфраструктура - като комуникационната техника и оборудването за камерите, електрозахранване, поддържането на осветлението и вентилацията.Системата за контрол на трафика съчетава всички операционни дейности и преноса на данни в контролния център, направлява потока на трафика и следи за ситуацията на магистралния мост. Операционните системи ще контролират и управляват осветлението, вентилацията и  захранването на моста с електроенергия.
Тъй като районът около Измир е изложен на сеизмична активност и следователно изисква специална технология за мониторинг, интегрирани сеизмични датчици ще следят непрекъснато стабилността на инфраструктурата и доставката на данни за състоянието на компонентите и поддържащата инфраструктура.
Siemens ще доставя и компоненти за техническата инфраструктура като технология за наблюдение и контрол на центровете за спешни повиквания за новата сграда в Турция. Ще бъдат осигурени цялостната система за осветление на моста и системите за контрол на въздушния поток, както и системите за изсушаване на въздуха за греди, кабели и стълбове. Система за контрол, наблюдение и събиране на данни (SCADA) ще се използва за процеса на мониторинг и контрол на цялата технология.
Новата  420-километрова магистрала между Истанбул и Измир ще облекчи трафика в централната част на Истанбул, като го пренасочи към предградията на града. Изграждането на моста с шест платна ще намали времето за пътуване между двата града от осем до четири часа.

Станете почитател на Класа