Фейсбук пуска за пръв път платена услуга

Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) все твърди, че „е безплатна и винаги ще бъде такава”. И тя все още е безплатна - освен ако пожелаете повече приятели да видят онова, което искате да кажете, информира АП.
Фейсбук пробва своя услуга в САЩ, позволяваща на потребителите да си платят, за да могат публикациите им да станат "по-видими", когато ги смятат за особено важни.
"Спонсоризираната" информация - като обява за продажба на гараж, благотворителна акция или съобщение за годеж - ще се появи на челно място в рубриката “Новини на вашите приятели”.
Социалната мрежа не посочва цена за новата си услуга, която започна да изпробва от май в Нова Зеландия и 20-ина други страни. Според сайта TechCrunch обаче тарифата е 7 долара за публикация. Мрежата уточнява, че от май предлага подобна платена услуга специално за компаниите.
Фейсбук има близо 1 млрд. членове, но анализаторите продължават да изразяват съмнения в способността й да се възползва от тази база потребители, за да печели наистина. От  миналата седмица мрежата предлага на членовете си малки подаръчета - засега съвсем скромни, - но които според анализаторите могат да се окажат началото на платформа за електронна търговия.
www.sbj-bg.eu


Станете почитател на Класа