Разходите за сигурност се увеличили с 6-процента за година

Средно по 8,9 милиона долара годишно харчат корпорациите и държавните организации за борба с кибер престъпниците, сочи глобално изследване на Ponemon Institute, спонсорирано от HP Enterprise Security. Посочената сума е с 6% по-висока спрямо миналата година.

Компаниите харчат все повече за своята сигурност, а заплахите продължават да нарастват

За първи път в изследването са включени компании от Великобритания, Германия, Австралия и Япония. В тези страни разходите за защита от кибер атаки са значително по-ниски от средния показател в световен мащаб. Така например, немските и японските компании харчат по малко над 5 милиона долара за киберсигурност.

Американските компании са подложени много повече на различни видове кибер заплахи, вкл. инсайдерски, зловреден код и атаки през интернет, коментират авторите на анализа. Това обяснява и значително по-големите разходи за киберсигурност в САЩ, докато във Великобритания и Австралия компаниите харчат по 3,2-3,3 милиона долара годишно за тази цел.

Най-разпространени са атаките от типа "отказ от обслужване" (DDoS). Резултатите от дейността на хакерите причиняват срив в работата на компаниите, загуба или кражба на информация, падане на приходите, щети с оборудването и др.

Кибер атаките продължават да набират скорост - както по отношение на честотата на повторение, така и по своята сила. Това води до увеличаване на риска за финансовото състояние на компаниите, сочи анализът. Броят на зловредните програми тази година расте по-бързо, отколкото в последните четири годни, по данни на компанията за сигурност McAfee.



technews.bg/article-27733.html

Станете почитател на Класа