Apple обяви събитие на 23 октомври

Очаквано, Apple обяви важно събитие на 23 октомври. Компанията е изпратила покани до журналисти за пресконференция, на която ще представи нови свои продукти.


Събитието е планирано за вторник идната седмица в Сан Франциско. Почти сигурно е, че компанията ще представи таблета iPad mini. Предполага се, че устройството има 7,85-инчов екран, процесор А5 и оперативна памет 512 MB. Цената на устройството ще започва от $250 за модел с Wi-Fi.

Очаква се също така Apple да представи лаптоп MacBook Pro с 13-инчов дисплей Retina, както и компактен компютър Mac mini. Възможно е също компанията да покаже обновени настолни системи iMac.

Изискванията към Apple са силно завишени откакто компанията покори върха в ИТ индустрията, въвеждайки иновативни продукти като iPhonе, iPad, MacBook Air и увличайки останалите производители да я следват. Големият въпрос е дали Apple ще продължи да бъде лидер в иновациите след смъртта на своя водач Стив Джобс.

Според съоснователя на Apple Стив Возняк, в момента компанията е заела отбранителна позиция, като в частност нейните конкуренти са я изпреварили в предлагането на по-разнообразни формати смартфони.

Единственият голям анонс на Apple в последната година е iPhone 5, който е едно подобрение на предходната версия 4S. Дали обаче аудиторията не очаква нещо повече от Купертино?

Станете почитател на Класа