Блогър „номад” работи по-добре, когато го пляскат

Маниш Сети – писател, предприемач и „дигитален номад” - обяви по-рано тази година в Сан Франциско, че иска да наеме някого, който да му удря по един шамар всеки път щом се разконцентрира и спре да се занимава с работните си задачи.


Маниш Сети работи по-продуктивно, когато получава шамари

Според изчисления на Сети, той е отдавал около 30 часа на седмица, което е близо 38 процента от работното му време, на странични занимания като Facebook и Reddit, пише huffingtonpost.com.

Докато някои проучвания показват, че периодичното сърфиране в интернет с цел развлечение е полезно за работния процес, Маниш Сети съвсем не е на това мнение. Блогърът бил изключително разочарован от факта, че пропилявал ценно време заради безсмислени дейности, особено при положение, че е самостоятелно зает работник и почти никога не бива „наглеждан”.

Идеята му да подобри работната си продуктивност чрез плесници обаче се оказва печеливша. От момента, в който Кара, жената, заела предложения от Сети пост, раздава шамари на блогъра, продуктивността му се покачила до 98 процента. В YouTube може да се проследи видео клип, качен от самия Маниш, в който ясно се вижда как Кара съвестно изпълнява задълженията си.

Посредством блога си Сети, който е с изявен синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, често провежда различни тестове относно продуктивността, чиито резултати винаги споделя в интернет пространството. Експериментът с плесниците е част от серията. През последните девет месеца блогърът го е повтарял, позовавайки се на шамарите на различни хора.

Въпреки че във всички случаи продуктивността е била на доста добро ниво, според Сети най-ефектно е, ако този, който раздава плесници, е напълно непознат за него. Маниш е забелязал, че хората, с които има установени контакти, са по-неспокойни, когато им се налага да го ударят.

Това, което е от най-голямо значение за подобен експеримент, е намирането на „бияч” и неговото заплащане. Според Сети, щом веднъж задачата се повери в определени ръце, то начинът ти на мислене се променя, усещаш как вече си под надзор.

Освен докато практикува тестове относно продуктивност, блогърът от Сан Франциско обича да получава шамари и при други обстоятелства.По време на игра, в която победителят трябва да удари загубилия, Сети дори е заснел кратко видео, което показва как повече от 50 души (предимно жени) му раздават плесници докато пътува из Колумбия.

Самообявилият се „дигитален номад” явно има афинитет към плесниците и смята, че хората обожават да гледат как получава безцеремонни шамари.


technews.bg/info.php

Станете почитател на Класа