Промените във Philips дават резултат

Холандската компания Royal Philips Electronics NV обяви по-високи от очакваните показатели за последното финансово тримесечие. Стратегията за съкращаване на разходите вече дава резултат.

Philips вече бере плодовете от прилаганата стратегия за намаляване на разходите


Печалбата на Philips за Q3 възлиза на 562 млн. евро, което е с 43% повече, в сравнение със същия период на миналата година. В анкета на Блумбърг анализаторите очакваха печалба от 520 млн. евро.

Приходите на производителя на битова и потребителска електроника достигнаха 6,13 млрд. евро за тримесечието, спрямо 5,39 млрд. евро година по-рано и прогноза за 5,95 млрд. евро.

По думите на Франс ван Хутен, шеф на Philips, компанията се сблъсква с множество икономически проблеми, които възпрепятстват ръста. Програмата за преструктуриране, която следва Philips, цели да смекчи последствията от тези проблеми.

През септември т.г. Philips обяви втора вълна на съкращения, в рамките на която ще бъдат освободени 2200 работници. По този начин компанията ще спести 300 млн. евро. Крайната цел на промените е намаляване на годишните разходи с 1,1 млрд. долара към 2014 г.


technews.bg/info.php

Станете почитател на Класа