Google Навигация вече налична за Android и iOS в България

Днес Google анонсира следващата си стъпка в развитието на Google Maps за мобилни устройства в България – Google Maps Navigation (Beta) за телефони, които оперират с Android 2.2 (или по-нова версия) и iOS 5.1 (или по-нова версия). Наличната вече Google Maps Navigation (Beta) с Интернет свързана GPS навигация или ‘satnav’ система осигурява постоянна гласова навигация при шофиране, като част от опциите на Google Maps за мобилни устройства.

Google Maps Navigation (Beta) използва мобилния интернет през телефона, за да предостави най-новите карти и маршрути за шофиране, посредством безплатно приложение. Навигационната програма на Google се актуализира на регулярна база с най-новите данни от Google Maps, което означава, че не е нужно потребителите да закупуват подобрения на картите или ръчно да ги актуализрат през устройствата си.

Google Maps Navigation е създадена изцяло на базата на Интернет свързана GPS система, която дава възможност на потребителите да търсят определена локация, чрез гласови команди. В допъленние към опцията за търсене на конкретен адрес, Navigation дава възможност и за търсене на дадено място по търговско наименование. Можете просто да кажете „София” или „Летище София” и Google навигацията ще ви упъти към желаното място. Navigation Beta има множество опции, включително намирането на допълнителни места по пътя като бензиностанции, ресторанти и паркиниги.

Google Maps Navigation (Beta) предлага много удобства :

Лесна за ползване: Google намира вашата дестинация. Просто напишете или кажете мястото и Google Maps Navigation (Beta) го намира, по същия начин както бихте търсили и в Google Maps. Няма нужда да знаете адреса. Грешно написаните места се коригират автоматично, а тези, които потенцилано са с еднакви имена и могат да се объркат, излизат като различни резултати от търсенето, така че потребителя сам да реши кое е правилното място.
Винаги актуална: Няма нужа от обновяване или изтегляне на по-нова версия, тъй като винаги съдържа най-новите карти, търговски обекти и информация за трафика. Връзката с Интернет гарантира използването на най-актуалните данни от Google Maps. Не се налага закупуването на по-нови карти или ръчна актуализация на мобилния телефон. Тък като за столицата ни вече е налична и услугата Google Traffic, можете да получите и препоръки как да избегнете задръстванията в София.
Преглед чрез Street View или сателит: Вижте пътя си чрез Street View или 3D сателини изображения с опцията на Google за висока резолюция на образа. Различните нива в Google Maps ви дават възможност да видите заобикалящата ви среда извън трафика, да погледнете от близо дадено сложно кръстовище или да видите витрините на даден магазин.
Безплатна за смартфони: Както и Google Maps, Navigation (Beta) е безплатна за ползване (Забележка: таксите за мобилен пренос на данни са в сила). В допълнение и защото е част от телефона ви, не се налага да носите със себе си друго устройство.
Безопасна: Вече не се налага да гледате екрана на телефона си, за да следите пътя. Можете просто да слушате напътствията.

Google Maps Navigation Beta за мобилни устройства е поредният продукт на Google, който става достъпен у нас, след обяваването на Street View за България.

За да ползвате Google Maps Navigation Beta, потърсете и изтеглете най-новата версия на 'Google Maps' в Play, Android и Apple App Store.


За Google Inc.

Иновативните технологии за търсене на Google свързват всеки ден милиони хора по света с информация. Създадена през 1998 от Лари Пейдж и Сергей Брин, двама студенти с Ph.D. степен от университета Станфорд. Днес Google е топ уеб собственост на всички глобални пазари. Таргетираната рекламна програма на Google дава измерими ресултати на бизнеса от различните рангове, същевременно обогатява уеб изживяването за потребителите. Централата на Google се намира в Силиконовата долина с офиси в Сверена и Южна Америка, Европа и Азия. За повече информация, посетете: www.google.com.

Станете почитател на Класа