Макс Телеком с нов собственик

Макс Телеком, българският WiMax оператор, е придобит от базирания в Лондон частен инвеститор, Даниел Купсин. Купсин е вече едноличен акционер в компанията, която през 2007-ма първа в Европа изгради мобилна мрежа от 4-то поколение. Макс Телеком днес има близо 70% покритие на населението на България и предлага пълен пакет мобилни интернет услуги.

Основателят на Макс Телеком, Красимир Стойчев, ще бъде заменен като Изпълнителен директор на компанията от Питър Ковел. Специален съветник на Ковел ще бъде Тони Робинсън, член на Борда на Директорите на оператора. Тони Робинсън и Питър Ковел са с огромен успешен опит на ръководни позиции в България и на международните телекомуникационни пазари

Даниел Купсин ще поеме позицията Председател на Борда на директорите и ще участва активно в бъдещото развитие на оператора.

"Нашата цел е да поведем Макс Телеком към едно ново ниво: ще работим за сериозно подобряване на корпоративното управление и осигуряване на възможно най-добрите телекомуникационни услуги на местния пазар. Макс Телеком ще влезе в авангарда на LTE революцията - технология, която тепърва навлиза в Европа и света" - заяви новият собственик на Макс Телеком, Даниел Купсин. "Приветствам присъединяването на Питър Ковел и Тони Робинсон - най-добрият възможен екип топ мениджъри, с доказан опит на телекомуникационния пазар в Европа и в частност в България. Те ще бъдат подкрепяни от новия Борд на Директорите на Макс Телеком, в който влизат висококвалифицирани професионалисти с опит в телекомуникациите, маркетинга и финансите. Предстои ни много работа, но сме уверени, че имаме сили да посрещнем предизвикателствата пред Макс Телеком" - допълни Куспин.

Макс Телеком планира да пусне LTE базирани услуги на българския пазар през третото тримесечие на тази година.






Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа