LG G2 налага нова концепция за дизайн при смартфоните

LG Electronics (LG) официално представи днес своя най-нов флагман LG G2. Това е първият смартфон от новата серия устройства от висок клас, наречена „G”. На световната премиера присъстваха почти 700 гости от над 30 различни страни. Тя се състоя в обновената зала „Фредерик П. Роуз”, известна още под името „Home of the Jazz” в Линкълн център в Ню Йорк. LG G2 предлага иновативни решения в отговор на потребителските нужди и желания. Съобразен изцяло със стила на живот и поведението на ползвателите на мобилни устройства от висок клас, новият смартфон на LG предлага невероятна комбинация от ергономичен и стилен дизайн, практични функции и интуитивен интер- фейс.

”Нашето разбиране за иновация е технология, която e изцяло в унисон с нуждите на потребителя,” каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company, приветствайки гостите на събитието. „В търсенето на креативни решения ние се вслушваме и се учим от нашите клиенти. Тази стратегия бе неизменна част от цялостния процес по разработването на LG G2.”

Нова концепция в дизайна на смартфони

LG G2 съчетава в едно удобен, практичен и красив дизайн. Той е първият смартфон, при който страничните бутони са разположени на задния панел на устойството. Идеята идва в резултат на проучвания, които сочат, че колкото по-голям е мобилният телефон, толкова по-трудно става за потребителите да достигат страничните бутони. Преместването на бутоните на гърба на смартфона улеснява работата с тях, защото показалецът на потребителя естествено застава върху тях. Тази промяна в дизайна прави и по-лесно регулирането на звука по време на разговор, като намалява риска от неволно изпускане на устройството.

Функцията QuickMemoTM и камерата се активират по-бързо от всякога с едно продължително натискане на задните бутони за звука. Благодарение на новото им разположение и функцията KnockON, LG G2 може лесно да бъде включен само с двойно потупване на екрана, без да се налага да бъде местен от мястото, на което е поставен.

Широк дисплей и несравнима енергийна ефективност

Със своя 5.2-инчов Full HD дисплей LG G2 е единственият смартфон с толкова голям екран, подходящ за работа само с една ръка. В допълнение, с иновативната технология Dual Routing LG успяват да намалят дебелината на устройството до едва 2.65 мм. Използвайки вече доказалата се IPS технология LG G2 предлага на потребителите невероятна графика, реалистични цветове и изчистен образ.

LG G2 разполага с Graphic RAM (GRAM) памет, която намалява разхода на енергия на дисплея с до 26% и увеличава времето за работа на устройството с едно зареждане с близо 10%. Голямата батерия на смартфона с капацитет 3000 mAh издържа един пълен ден при максимално функциониране на устройството.

 

Възможност за снимки с невероятно качество

LG G2 разполага с камера с резолюция 13 MP, която в съчетание с технологията Optical Image Stabilizer (OIS), осигурява ярки и чисти изображения, както при снимки в движение, така и при слаба видимост. Функции като Super Resolution и Multi-point AF улесняват допълнително фокусирането на образа подобно на самостоятелна дигитална камера.

 

 

Hi-Fi качество на звука

LG G2 е първият смартфон на пазара, който предлага 24 bit/192kHz Hi-Fi възпроизвеждане на звука, сравним по качество с този в студио и непостижим до момента за всички останали смартфони.

 

Практични функции с приложение в ежедневието

LG G2 предлага набор от функции, които са изцяло разработени, за да направят живота на потребителите по-удобен и лесен:

·        Answer Me – автоматично приемане на обаждане, след намаляване на звука при доближаване на телефона до ухото

·        Plug & Pop - предлага различни опции, когато към смартфона се включат слушалки или USB кабел

·        Text Linkпозволява информацията, получена в текстово съобщение да бъде записана като бележка в календара, да бъде използвана като ключова дума при търсене в Интернет или в картата на телефона

·        Quick Remote – дава възможност смартфонът да се използва като универсално дистанционно управление и за други устройства

·        Slide Aside – улеснява едновременната работа с различни приложения на телефона, като отворените могат да бъдат преплъзнати настрани с три пръста

·        Guest Mode – улеснява защитата на лични данни посредством използването на телефона през втори акаунт с достъп само до ограничена информация

 

Хардуер от следващо поколение

LG G2 е снабден с процесор Qualcomm® Snapdragon™ 800, който е напълно интегриран в цялостния хардуер на устройството. Благодарение на това новият флагман на LG преобръща представите за потребителско изживяване. Той предлага на своите ползватели висока функционалност, богати графики и издръжлива батерия.

 

След световната премиера на LG G2 днес в Ню Йорк, устройството ще бъде пуснато в продажба от над 130 мобилни оператора в рамките на осем седмици. Въвеждането му на пазара варира в зависимост от региона и мобилния оператор.

 

Ключови характеристики:

·        Процесор: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™

·        Дисплей: 5.2-инча Full HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)

·        Памет: 32GB / 16GB

·        RAM: 2GB LPDDR3 800MHz

·        Камера: предна 13 MP с OIS/ задна 2.1 MP

·        Батерия: 3 000 mAh

·        Операционна система: Android Jelly Bean 4.2.2

·        Размери: 138.5 x 70.9 x 8.9mm

·        Цвят: черен/ бял

 

# # #

 

About LG Electronics, Inc

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 г., LG Electronics се състои от пет бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning and Energy Solutions и Vehicle Components. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на ENERGY STAR® за 2013 г. Повече информация за компанията можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

 

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

 

Станете почитател на Класа