Френският Genty Akylone ще е с 1200 к.с. мощност

Френската компания Genty разпространи нови подробности за хипер автомобила си с централно монтиран двигател Akylone, който се разработва от 2011 г. Спрямо предишната версия обемът и мощността на двигателя ще бъдат увеличени, а по динамични характеристики той ще се сравнява с Bugatti Veyron Super Sport.
Първоначално хипер автомобилът бе планирано да използва 4,8-литров V8 мотор собствено производство. Сега обаче е решено работният обем на този би-турбо двигател да бъде увеличен до 6 литра, а мощността- от 1000 на 1200 к.с. Седемстепенната скоростна кутия е заменена с 6-степенна. Теглото на автомобила остава непроменено: 1100 кг, разпределени в съотношение 42:58 в полза на задната ос.

Производителят уверява, че до 100 км/ч Akylone ще се ускорява за 2,7 секунди. До 200 км/ч ще стига за 7,2 сек, а до 300 – за 14. Максималната скорост ще е 350 км/ч.
Няма големи разлики в екстериора. Задната броня е друга, както и формата на светодиодната техника в стоповете. Интериорът обаче е тотално променен.

Към момента проектът Akylone съществува само на хартия. Фредерик Женти, изпълнителен директор на Genty, казва, че се търсят пари за създаване на прототипа Akylone.

Ако бъдат намерени такива, Женти планира пускането на тираж от 25 автомобила: 15 купета и 10 роудстера.

Станете почитател на Класа