Излезе последния хартиен брой на култовото списание "Компютъруърлд"

Легендарното IT издание "Компютъруърлд" пусна днес на пазара последното си печатно издание. То преминава в изцяло дигитален формат. Печатната версия на списанието просъществува рекордните за специализирано в компютърната тематика издание 47 години, като стана първообраз и пример за подражание на много от днешните компютърни издания."Преди 47 години "Компютъруърлд" дори не беше списание, а първият вестник, посветен изцяло на компютърната общност", казват издателите. Сегашният главен редактор Скот Фини заяви, че отказът от печатната версия не е намаляване обема на съдържанието, а преминаване на същото в нова форма.

Той признава още, че продажбите на печатната версия спадат непрекъснато през последните години. "Винаги е тъжно да загубиш нещо, особено когато то е съществувало в продължение на толкова дълго време. Но ние трябва да се движим по общия път на еволюционното развитие на пресата. Както влаковете преди време преминаха от въглища и пара към електричество, така и ние преминаваме от хартия към интернет", казва той.

Официалният сайт на списанието - Computerworld.com - стартира през 1996 година. Сега той става основното място, в което ще бъде публикувано съдържанието на издателството.

Станете почитател на Класа