Направиха машина за ток от земното притегляне

Двама инженери от Велико Търново изобретиха машина за производство на ток от въртенето на земята и гравитацията. Генераторът е уникален с това, че на практика е вечен. Той може да функционира без износване, докато земята съществува и се върти. Идеята за изобретението е на електротехника инж. Марин Млеченков, който я разработва в продължение на повече от 20 години. През последните години към него се присъединява и колегата му инж. Петко Ганчев. Двамата признават, че идеята за гравитационният двигател принципно не е нова. Досега тя е била разработвана и от други наши и световни учени. Основният проблем, с който до този момент никой в света не е успял да се справи при реализирането й, обаче е как да се синхронизира въртенето на диска, който всъщност произвежда ток, съобщава "Монитор". След множество опити на проби и грешки, преди няколко дни двамата инженери успяват да постигат невъзможното, което никой преди тях не е успял да стори – да балансират въртенето и по този начин да получат първото електричество от земна гравитация. По обясними причини двамата откриватели не издават подробности за изобретението си, докато то не бъде патентовано. Това е причината и да показват само скелета на машината без подробностите в детайли.

„Ако тук, в машината, се вложи мощност 1 кW, ще излезе 2700 кW. Целта е тези обороти постепенно да се вдигнат, докато се спазва съотношението между гравитацията и центробежната сила", каза инженер Петко Ганчев. Целта на двамата изобретатели не е да печелят и стават милионери от революционното си изобретение, а много по-проста. Чрез получаваното в бъдеще от тяхното устройство на практика безплатно електричество от земното притегляне те искат да нанесат жесток удар по енергоразпределителните дружества.

„Като го пуснем в масово производство, хората ще могат сами да си произвеждат безплатен ток и ще се откажат от услугите на трите монополни дружества и те бързо ще фалират. И това ще стане, ако монополистите в бранша не приемат нашите искания за намаляване на цените на тока", заявява непоколебимо Петко Ганчев. Мъжът, който преди десетина години беше обявен за търновец на годината, е посветил живота си на яростна борба с ЕРП-тата монополисти.

Станете почитател на Класа