Microsoft обяви старта на новата си услуга Skype for Business

Българският офис на Microsoft - световен лидер в областта на софтуера, услугите и ИТ решенията, направи презентация и обяви старта на новата си услуга Skype for Business. Тя съчетава най-добрите характеристики на Microsoft Lync и Skype в един интуитивен потребителски интерфейс, ориентиран както към бизнес потребителите, така и към клиентите, които просто искат да общуват с близки и приятели.

 

 DSC1526

 

Пред медиите, специалисти от бранша и потребители, компанията представи основните функции, предлагани от Skype for Business, сред които характерните за Skype моментни съобщения, гласови и видео разговори и онлайн срещи.

„Skype for Business обединява познатия интерфейс и начин на работа на Skype с характерната за Microsoft Lync корпоративна сигурност, съвместимост и контрол. Освен това бизнес клиентите получаватт достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света", заяви Даниела Жечевич, Продуктов мениджър за региона на Южните Балкани в Майкрософт.

 

 DSC1537

 

Новият Skype for Business Server ще бъде наличен за сваляне от VLSC от 1 май 2015 г. Microsoft ще започне да предлага новата услуга Skype for Business за клиенти на Office 365 в края на април, а за всички останали клиенти – до края на май т.г. Потребителите могат очакват и новото мобилно приложение на Skype for Business, достъпно на iOS и Android, което се очаква да стартира през следващите месеци.

Майкрософт е заслужил името на най-големият частен инвеститор в българското образование с над 200 000 долара годишни инвестиции в проекти, насочени към професионално развитие на учители, иновативни училища, онлайн платформа за комуникация и сътрудничество, подкрепа за успешна кариера на млади хора.

Станете почитател на Класа