Решенията на Samsung за хотелиерството: подобряват престоя на гостите и повишават нивото на обслужване

Лятото настъпва, а с него и вълненията, свързани с ваканция, пътувания и туризъм. Samsung подпомага хотелиерския бранш да посреща гости и да си осигурява тяхната лоялност чрез ново персонализирано изживяване. Чрез възможностите на технологиите хотелите и курортите могат да станат по-привлекателни и отзивчиви за своите клиенти от всякога.

„В силно конкурентен бизнес, какъвто е туристическият, всяка нова възможност да привлечеш вниманието на клиента е от изключително значение. В България непрекъснато говорим за ниско ниво на обслужване, несъответствие между предоставяната база и обслужващия персонал, така че внедряването на нови технологии, които да допринесат за удовлетвореността на клиента, а същевременно да гарантират по-добра ефективност при по-ниски разходи, е допълнителна възможност за всеки хотелиер, която да допринесе за успеха на неговия бизнес. Все повече стават хотелите у нас, които се обръщат към новите технологии в стремежа си да подобрят своите услуги и представяне като цяло и това важи както за бизнес хотелите, така и за тези в туристическите курорти", заяви Владислав Петков, мениджър ключови клиенти, B2B решения в Samsung България.

Хората, които пътуват днес, са по-подготвени технически в сравнение с тези от предишните поколения. Това ги кара да имат високи очаквания за нивото на технологията и услугите, предлагани от хотели и курорти, в който са отседнали. Както става ясно от доклада на Ernst & Young 2015 Global Hospitality Insights report „Иновациите включват мобилни ключове, гише за самостоятелно чекиране и мобилно достъпни системи за пропърти мениджмънт, които позволяват на служителите в хотела да взаимодействат повече с гостите. Освен това последните постижения в технологията за носими устройства като смарт часовници и очила се очаква да внесат революция в начина за уеб достъп на гостите и да допринесат за персонализиране на съдържанието.

Представителите на хотелиерския бизнес постоянно търсят нови технологии, за да осигурят на своите гости необходимите удобства и най-високо ниво на обслужване. Нови свързани технологии като мобилното чекиране могат да осигурят необходимата лекота и удобство, което гостите желаят. В допълнение хотелите приемат като по-важни и полезни решения, които могат да оптимизират дейността и да повишат продуктивността от една страна, както и да намалят разходите от друга. Хотелиерските решения осигуряват на пътуващите по-голям контрол от момента на резервацията до напускането на хотела.

Samsung предлага решенията си за хотелиерския бранш като част от своя нов бранд Samsung Business, който включва портфолиото на Samsung от end-to-end бизнес решения. То обединява мобилни устройства, Samsung KNOX за сигурност и управление на мобилни устройства, платформата за Smart Signage на Samsung, решения за печат и още много в едно портфолио за бизнеса.

Интегрираните решения на Samsung създават по-добро изживяване за гостите
Благодарение на продукти, услуги и решения, разработени от Samsung специално за хотелиерския бранш, гостите на хотела могат да се насладят на изключителен престой и допълнителни удобства.

Пристигане: Първият досег на гостите до новата свързана среда в хотела започва със самостоятелно чекиране през мобилно приложение. Когато гостите влязат във фоайето на хотела, те ще видят Samsung видео стена, която създава гостоприемна атмосфера и промотира специални временни оферти. Те ще видят и подходящи съобщения и информация в реално време на близкия Samsung интерактивен информационен бюлетин със сензорен екран, където могат да получат множество хотелски услуги без необходимостта от телефон или компютър.

Хотелският персонал използва Samsung мобилни устройства и Samsung Gear със Smart WLAN, за да оптимизира дейностите в хотела чрез унифицирана комуникация, обновяване в реално време на планирани дейности и програми, уведомления за искания и запитвания от клиенти и изпълнение на задачи, предоставяйки на хотелския мениджмънт необходимия общ поглед върху изпълнението на услугите.

 

2

 

В стаята: Първото взаимодействие на гостите с технологиите в стаята става веднага при влизане – мобилният ключ им позволява да отключват вратата, ползвайки Samsung мобилно устройство. В бъдеще решенията на Samsung ще позволяват на гостите да настройват климатика и осветлението в стаята спрямо собствените си предпочитания и да ползват контролера в стаята, за да настройват температурата и осветлението чрез телевизора или мобилно устройство.

Стаите разполагат с висококачествен Samsung UHD дисплей с LYNK™ SINC/REACH, който предоставя персонализирани съобщения и информация за хотелски услуги и промоции. Гостите имат достъп и до богат набор от развлекателни предложения и лично съдържание, могат да синхронизират и собствените си устройства с телевизора.

По време на престоя: Където и да отидат в хотела, решението Samsung Smart WLAN гарантира, че гостите ще имат лесна и безпроблемна Wi-Fi свързаност, независимо от устройството, което използват. Докато вечерят в хотела, гостите ще получат на Samsung таблет пълното дигитализирано меню с мобилна точка на продажба за сигурност на плащането.

При напускане: Samsung дисплей, специално предназначен за хотелиерския бизнес, предлага дигитален преглед на сметката и уведомления за напускане. Като алтернатива гостите могат да избират дали да получат разпечатка на сметката чрез Samsung Cloud Printer с решението PrinterOn. Сигурността е защитена чрез идентификация на госта при отпечатването.

Ambassadors Bloomsbury хотел: по-добра свързаност и по-голяма ефективност
Сценарият не е хипотетичен: 4-звездният бутиков хотел Ambassadors Bloomsbury в Лондон е пример за това как решенията за хотелиерския бранш, създадени от Samsung и техните партньори, могат да доведат до огромната разлика в изпълнението на отделните дейности и удовлетвореността на клиента. Технологичният мениджмънт на хотела (HTM), работейки заедно със Samsung, подмени телефонната инфраструктура в хотела, както и ненадеждната Wi-Fi мрежа с решение „всичко в едно", базирано на Samsung продукти и най-добрата в своя клас безжична технология. Интегрираната Samsung система намали разходите за поддръжка и позволи използването на voice over Wi-Fi чрез смартфоните на Samsung. В момента свързването с всеки служител може да стане чрез един единствен номер и едно устройство, независимо къде се намират. Гостите на хотела могат да се възползват от постоянно стабилна безжична мрежа в целия хотел.

Бъдещето при пътуванията и хотелиерския бизнес
Основното послание от миналогодишния форум World Travel and Tourism Council Global Summit бе, че туристическия бизнес остава силен. Нарастващата в световен мащаб средна класа предоставя много възможности за растеж. Заедно със своите партньори Samsung продължава да предоставя технологични решения, оптимизирани, за да подсигурят на хотелите възможността да предоставят изключително изживяване за нови и съществуващи клиенти, като в същото време извършват дейността си ефективно и с по-ниски разходи, така че да останат конкурентни. На изложението HITEC 2015 през юни Samsung ще покаже последните си иновации, които предоставят истински модерно и забележително изживяване за гостите.
###

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтери, медицинско оборудване, мрежови системи, полупроводници и LED решения. Водещи сме и в пространството на Internet of Things, както и в нашите Smart Home и Digital Health инициативи. За нас работят 307 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален сайт www.samsung.com и официален блог global.samsungtomorrow.com.

Станете почитател на Класа