7 начина да имате по-добра Wi-Fi връзка

Предимството на Wi-Fi е, че можете да използвате вашите джаджи навсякъде в дома си. За съжаление за голяма част от потребителите скоростта на рутера им не е удовлетворяваща.

Ако и вие попадате в тази група, вижте съветите на анализаторите от PC World за това как да подобрите скоростта на рутера си.

1. Задайте на рутера да се рестартира автоматично Ако някога имате проблем с интернет връзката без видима причина, много е вероятно рестартирането на рутера да оправи проблема. Фърмуерът на DD-WRT и Tomato има опции за автоматично рестартиране, така че можете да зададете това да става автоматично веднъж дневно.

2. Вземете си по-добра антена Повечето рутери идват оборудвани с омни-дирекционна антена. Това означава, че антената прикрепена към рутера излъчва сигнал с еднаква сила в рамките на определен радиус. Това е страхотно ако рутерът е разположен в центъра на стаята, но може да се окаже изключително неудобно ако е разположен в някои от ъглите ѝ, защото сигналът се предава в радиус и ако го сложите в един от ъглите, голяма част от се губи в стената или навън. Ето защо можете да замените вашата антена с HGA (High-gain Antenna).Тя предава целия сигнал в една определена посока.

3. Забранете старите безжични протоколи По-новите модели рутери поддържат 802.11ac протокол. Те са много бързи, но вероятно много от вашите устройства използват по-стари протоколи, като например, 802.11g, което забавя цялата мрежа, веднага след свързване с мрежата. За да решите проблема, влезете в настройките на рутера и разрешете само по-новите протоколи. Ето списък на протоколите подредени според бързината им: ac; n; g; b. Опитайте да махнете всяко устройство поддържащо “g” или “b” протокол. Останалите трикове, с  които да подобрите скоростта на рутера си, четете е Expert.bg!

 

Станете почитател на Класа