Безплатно зареждане на телефона на летището

Киоски за зареждане на различни видове мобилни устройства бяха инсталирани на Летище София, Терминали 1 и 2, и вече могат да се ползват напълно безплатно от всички пътници и посетители на терминалите.
Новата услуга се явява продължение на пилотен проект на Аркон Нет за разпространение на зареждащи киоски на възлови локации у нас, сред които болница "Токуда", клиники "Щерев", НДК, клуб "Перото" и др.
Всеки киоск разполага с възможности за зареждане на осем мобилни устройства едновременно – два iPhone кабела, по два USB-порта, два за други смарт устройства и два контакта за посетители, които си носят зарядно.
Зареждащите киоски са разположени след пътнически и паспортен контрол на Терминал 2 на летището на ниво 1 и ниво 0, към изходите за отвеждане към самолетите. На Терминал 1 са инсталирани 3 броя зареждащи киоски, един в зона заминаващи и 2 киоска след паспортен контрол.
Техническите информационни носители са високи 2 метра, широчината им е 80 см, а дебелината – 20 см. Конструкцията е метална с два лицеви панела от стъкло триплекс с вътрешно LED осветление, а странично са разположени удобни поставки за телефоните.
"За нас е много важно с тези устройства да сме в помощ на хората, точно там, където най-много имат нужда, включително са удобни и за хората в неравностойно положение", каза Венета Димитрова, изпълнителен директор на рекламна агенция Аркон Нет, производител на зареждащите киоски.
Тя добави, че водещо е желанието услугата да е напълно безплатна за крайния потребител, а цената за експлоатацията се покрива от предоставянето на рекламните им площи им под наем. От началото на следващата година се очаква такива устройства да се появят и в други зони на Летище София, допълниха от Аркон Нет.

Станете почитател на Класа