еasyJet празнува 1 милион превозени пътници между София и Лондон Гетуик

Водещата eвропейска авиокомпания еasyJet отбеляза днес превозването на 1 милион пътници по маршрута София - Лондон Гетуик. Едномилионният пътник на компанията е Светлана Шивачева, която заедно със съпруга си и двете си деца, бяха избрани сред всички пътници от днешния полет за Лондон. Светлана и нейното семейство живеят от 20 години в Кройдън, Великобритания, но пътуват често до България и летят редовно с easyJet. Семейство Шивачеви бяха посрещнати и поздравени от капитана и екипажа на полет EZY8974, който излетя за столицата на Великобритания в 11:40 часа. Светлана получи като награда безплатни самолетни полети за двама между София и Лондон Гетуик.
От летище София семейството на Светлана получи карта за многократни посещения в салоните за гости на столичното летище. Награди имаше и за пътниците под номера 999 999 и 1 000 001. Те ще се възползват от възможността да се насладят на удобствата на новооткрития салон „София", който се намира на Терминал 1. Комплимент от авиокомпанията имаше и за всички останали пътници, които бяха зарадвани с малки шоколадови изненади.
През 2007 година easyJet направи възможно пътуването между София и Лондон Гетуик на достъпни цени. В резултат на ниските тарифи и приятелското обслужване, 1 милион души избраха да летят с еasyJet между българската и английската столица. Авиокомпанията сега лети от Летище София до Лондон Гетуик (ежедневни полети), Лондон Станстед (2 пъти седмично през зимата) и Манчестър (до 4 пъти седмично). еasyJet предлага над 820 маршрута между своите 135 европейски летища, които обслужва с повече от 250 самолета.
Нийл Слейвън, търговски мениджър на еasyJet, сподели: „Изключително сме щастливи да достигнем нашия милионен пътник в България по линията София-Лондон Гетуик. Този маршрут е много популярен сред британските и български туристи и бизнес пътници, пътуващи между двете столици. Нашите фантастични ниски тарифи допринасят за предлагането на още по-голям избор и на много български студенти, които решават да учат и завършват своето образование във Великобритания. Извървяхме дълъг път от първия ни полет до София на 7 ноември 2007 г., и сега гледаме напред към бъдещето. Бихме искали да благодарим на лоялните ни пътници, които спомогнаха за това постижение, както и на фантастичните ни служители и партньори на Летище София."
Лондон е най-предпочитаната дестинация от летище София. От началото на годината само по линията София – Лондон-Гетуик на авиокомпания еasyJet са пътували около 85 000 пътници в двете посоки.

За easyJet:
easyJet е водеща европейска авиокомпания, предлагаща уникална и печеливша комбинация от най-добрата мрежа с маршрути, свързваща основни летища в Европа, с атрактивни тарифи и приятелско обслужване.
easyJet лети до повече от най-популярните европейски маршрути, отколкото всяка друга авиокомпания. Тя превозва повече от 70 милиона пътници годишно, от които над 12 милиона пътуват с бизнес цел. easyJet лети с над 250 самолета до повече от 820 маршрута между над 135 летища в 31 държави. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети авиокомпанията.
еasyJet се стреми да бъде добър корпоративен гражданин, наемайки служители с местни договори в седем държави в Европа в пълно съответствие с националните закони и признаването на техните професионални съюзи. Авиокомпанията подкрепя редица местни благотворителни организации и има корпоративно партньорство с УНИЦЕФ от 2012 г., което е събрало над 7 милиона лири за най-уязвимите деца.
easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че пътник на easyJet е отговорен за 22% по-малко въглеродни емисии от пътник на традиционна авиокомпания, ако летят с един тип самолет по един и същ маршрут.
Иновацията е в ДНК-то на авиокомпанията - от нашия старт преди 20 години, когато променихме начина, по който хората летят - до наши дни, когато сме водещи в индустрията в дигиталните, уеб, инженерни и оперативни иновации, за да направим пътуването по-лесно и достъпно за нашите пътници.

 

Станете почитател на Класа