Заради исканата оставка: Вътрешният министър се среща с премиера Денков и Мария Габриел

Заради исканата оставка: Вътрешният министър се среща с премиера Денков и Мария Габриел
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2023
  • Сподели:

 

Премиерът Денков също критикува силовият министър, но заяви, че решението за оставката на Калин Стоянов ще вземе след като разговаря и с Мария Габриел, която беше в чужбина

 

 

Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне днес с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

Разговорът им идва на фона на исканата оставка на Стоянов, за която настояха миналата седмица от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Премиерът Денков също критикува силовия министър, но заяви, че решението за оставката на Калин Стоянов ще вземе след като разговаря и с Мария Габриел, която беше в чужбина.

В петък „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста срещу ръководството на футболната централа.

В изявление в Министерския съвет Денков заяви, че вижда „определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи“.

"До този момент оставката ми не е искана от премиера. Поиска я г-н Кирил Петков – човекът, който 2 дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи". Това призна вчера вътрешният министър Калин Стоянов в предаването „На фокус” по Нова тв.

Стоянов обяви, че няма да подаде оставка и остава на шефското място в МВР, защото по думите му ведомството се е справило и не е допуснало човешки жертви по време на протеста срещу БФС в четвъртък. Изненадващо Калин Стоянов разкри, че е номинация за министър в кабинета “Денков” от Кирил Петков и самият Кирил Петков е направил “опити да му оказва вмешателство” да работи с конкретни хора като промени позициите им в системата на МВР. Наред с това Стоянов смята, че премиерът Николй Денков е прибързал с решението си да уволни зам.-министърът на МВР.

„Многократно отказвах и се двоумях на това предложение (на Кирил Петков). С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС - Петър Петров. След като приех предложението на Кирил Петков, му казах, че не искам никой да се меси в работата на МВР”, каза Стоянов. 

„След като се направиха няколко опита за вмешателство в работата на МВР, ето го искането на моята оставка”, допълни вътрешният министър. 

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа