ПП: Службите ни записват, използват "емоционално нестабилен политик"

ПП: Службите ни записват, използват "емоционално нестабилен политик"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.05.2023
  • Сподели:

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков обвини службите за сигурност и "дълбоката държава" в активно мероприятие, целящо дестабилизирането на преговорите за съставяне на правителство.

 

 

На извънредна пресконференция пред централата на партията Петков заяви, че политици от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в партийните им офиси.

"Използвани са записващи устройства в нашите централи, в Народното събрание и извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство", добави той.

По думите на съпредседателя на ПП службите знаят, че ако се състави правителство, техните ръководства ще бъдат сменени, което кара и хора там да работят активно срещу това да се случи.

"Прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и тя ще остане една превзета държава", добави той.

Петков посочи, че като инструмент за това е бил използван "емоционално нестабилен политик" - Радостин Василев, който, по думите на партийния лидер, е искал настоятелно да бъде номиниран отново за министър на спорта и е бил крайно разочрован, когато това не е станало.

Съпредседателят на ПП посочи, че макар първо Василев да е поискал от колегите си от парламентарната група да го подкрепят за поискания му от прокуратурата депутатски имунитет, впоследствие той сам е обявил, че ще го предаде доброволно.

Петков заяви също така, че Радостин Василев лично се е похвалил пред хора от партията, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство, похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят.

Той посочи, че записите, които Радостин Василев е събирал, са манипулирани, като отделни фрази, извадени от контекста, са целенасочено сглобени, за да създадат внушения.

"Над четири часа записи са синтезирани в 10 минути, така че да могат да дадат абсолютни грешни внушения", допълни още Петков.

Лидерът на ПП даде пример за такива, сглобени по думите му фрази: "Борисов е само медиен противник", "Ние ще изперем Борисов", "Борисов е наш приятел".

"Неговата (на Радостин Василев - б.р.) нереалистична надежда е да започне свой политически проект утре, като по негови думи помогне да взриви държавата", допълни Кирил Петков.

Според него всичко това в момента се прави, за да бъде запазено статуквото в България и за пореден път да бъде отложена промяната в страната.

Станете почитател на Класа