Лъсна гореща връзка на еврейския собственик на отвлечения кораб с България

Лъсна гореща връзка на еврейския собственик на отвлечения кораб с България
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2023
  • Сподели:

Ейбрахам "Рами" Унгар е спонсор на Военноморското училище във Варна

 

 

Плавателният съд "Galaxy Leader", който беше отвлечен от бунтовници хуси, е собственост на британска компания, част от която се притежава от един от най-богатите израелци Ейбрахам "Рами" Унгар.

 

Унгар е спонсор на Военноморското училище във Варна. В сайта на училището се посочва, че за последните 20 години компанията на Унгар е помогнала за организирането на обучението, наемането на работа на възпитаници на учебното заведение, както и за подобряване на учебната база.

 

През 2014 година израелският бизнесмен е получил почетното звание "Доктор хонорис кауза" на учебното заведение.

 

 

От българското МВР потвърдиха за "По света и у нас", че сред похитените са двама българи - единият е капитан на плавателния съд.

Новината за отвличането дойде от израелското правителство и беше потвърдена от американски военни източници.

Системата за автоматична идентификация на отвлечения край Йемен кораб "Galaxy Leader" e изключена. Това потвърждават данните за сателитно проследяване на сайта "MarrineTraffic". Япония, която е оператор на кораба, заклейми отвличането.

Отговорност за похищението поеха бунтовниците хути в Йемен, които са подкрепяни от Иран. Говорител на хутите заяви, че "се отнасят с екипажа в съответствие с принципите и ценностите на исляма".

Преди дни хутите се заканиха, че "ще потопят всеки израелски кораб". Тел Авив отрича похитения кораб да е израелски. На борда му няма и израелски граждани. "Galaxy Leader" е плавал от Турция за Индия.

 

Станете почитател на Класа