От какво умря Тина Търнър?

От какво умря Тина Търнър?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.05.2023
  • Сподели:

От какво умря вечната рокзвезда Тина Търнър? Внезапната смърт на легендарната певица, която разтърси света вчера, озадачи феновете й, които сякаш имаха 83-годишната икона за безсмъртна. Самата тя изглеждаше в отлично здравословно състояние, но се оказва, че това изобщо не е било така.

 

 

Според Би Би Си Тина Търнър е била силно отпаднала в последните месец и половина. Тя е страдала от редица здравословни проблеми през последните години, включително рак, и остра бъбречна недостатъчност, а преди време е получила и инсулт, от който трудно се възстановила, пишат медиите отвъд Океана.

Два месеца преди смъртта си рокендрол легендата сподели мрачна публикация в "Инстаграм", в която се оплака от бъбречна недостатъчност. 83-годишната Търнър разкри за своите здравословни проблеми на Световния ден на бъбрека на 9 март, разказвайки, че се е подложила на „сериозна опасност“, като подценила диагнозата си хипертония, която й била поставена още през 1978 г. 

„Бъбреците ми са жертви на това, че не осъзнавах, че високото ми кръвно налягане трябваше да се лекува с конвенционална медицина. Изложих се на голяма опасност, като отказах да се изправя пред реалността и да осъзная нуждата от ежедневна, доживотна терапия с лекарства. Просто не ги взимах”, разказа тогава Тина Тънър.

В смразяващо интервю за вестник “Гардиан” от април пък Търнър разкри как иска да бъде запомнена и добави, че изобщо не се страхува от смъртта. „С какво бихте искали да бъдете запомнен?“, бе попитана тя. „Като кралицата на рокендрола. Като жена, която показа на други жени, че е добре да се стремят към успех според собствените си условия”, оговори легендата.

Станете почитател на Класа