Показаха краш тест на нов и невиждан досега модел на "Москвич"

Показаха краш тест на нов и невиждан досега модел на "Москвич"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.05.2023
  • Сподели:

Видео с тестове на автомобил в завода на JAC се появи в телеграм канала на президента на Татарстан Рустам Миниханов. В завода на JAC в Китай проведоха краш тест на модел на автомобил Москвич, който все още не е представен.

 

Видео, направено по време на тестовете, се появи в телеграм канала на президента на Татарстан Рустам Миниханов, който в момента е на работно посещение в Китай.

В същото време си струва да се отбележи, че Миниханов нарече кросоувъра JAC „Москвич“, който все още не е представен в моделната гама на местната марка.

Към днешна дата Москвич продава само два модела, като и двата всъщност са автомобили на китайската марка JAC с различни лога.

Tака, в Русия можете да закупите Москвич 3 (JAC JS4) с 1,5-литров турбо двигател и електрически Москвич 3e (JAC E40X).

До края на годината руската марка обещава да представи още два модела, които ще получат индекси 5 и 6 - това ще бъдат лифтбек и кросоувър, като последният ще бъде по-голям от сегашния Москвич 3.

По-рано се предполагаше, че под името "Москвич 5" на руския пазар ще се продават JAC X6 или X7.

Разбитата кола на видеото, публикувано от президента на Татарстан, обаче не прилича на нито една от тях.

Очевидно видеото показва JAC JS3. Този модел се очакваше в Русия преди няколко години - трябваше да се появи на руския пазар под оригинално име.

Рустам Миниханов придружи видеото с коментара: „На полигона тествахме нашия автомобил „Москвич“ и, съдейки по резултатите, системата за сигурност работи перфектно.“

Очакваше се JS3 да пристигне в Русия с 1,5-литров атмосферен двигател със 116 конски сили и друг двигател, за който се знае, че е "между 1,5 и 3 литра".

Най-вероятно това ще е атмосферен агрегат с работен обем от 1.6 литра и с мощност от 109 сили, който се поставяше на S3 преди фейслифта. За JS3 беше планирано да бъде доставян в Русия от казахстанския завод "СариаркаАвтоПром" в Костанай.

Но, очевидно, JAC JS3 ще се продава в Русия като "Москвич" и ще се сглобява в завод в Москва.

 

 

 
 

Станете почитател на Класа