Актрисата Мария Статулова сподели любопитни подробности за живота си

Актрисата Мария Статулова сподели любопитни подробности за живота си
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2023
  • Сподели:

Голямата българска актриса Мария Статулова заяви, че мрази новите технологии. Според нея те ограбват човека. "Не обичам съвременните технологии.

 

 

Имам някакъв вайбър. Мога да се обадя, да ми се обадят, но това не ми е приятно. Тези технологии ограбват човека, ограждат го. Полудявам, когато виждам двама души да седят един срещу друг и да си пишат вместо да си говорят. Господи, защо Господ ни даде уста?!", разкри Мария Статулова в предаването 120 минути по bTV.

Тя призна още, че тайно прескачала огради, за да гледа Стоянка Мутафова в Летния театър в Бургас

Актрисата в нито един момент от своя живот не е била пред отказване от своята професия.

"Никога не съм била пред отказване. Била съм в отчаяние. Била съм далеч от сцената 5 години, но отидох в радиото да чета пиеси. Пак практикувах професията си. Никога нищо не може да ме откаже от това. Имам поръчка от баща ми: "Или ставаш артистка или не ставаш!" Никога не съм имала колебания", категорична е Статулова.

Тя сподели и какво означава нетрадиционната ѝ фамилия. Нея дължи на своя дядо.

"Статул на гръцки означавало грозде. Един статул е равен на една голяма любов", сподели тя.

Статулова се върна и към спомените за своя баща. "Моят баща беше художник. Рисуваше пейзажи, лодки. Много обичаше сухите черни дървета, които са в Морската градина в Бургас. Много обичам картините му. Без купони и дома не се живееше. Много обичахме да има гости. Винаги имаше много хора. Човек се ражда с благородство. С това да се раздава. Винаги се питахме с Невена Коканова ние от кои сме. Дали от тези дето се раздават или от онези дето едно стискат грахово зърно. Винаги сме казвали, че сме от първите. Тези дето не дават мога само да ги съжалявам. Те са неосъществени хора, душа нямат", категорична е Статулова.

 

Станете почитател на Класа