Заралийка видя какви ги върши хлапе в шадравана и изригна: Това нормално ли е

Заралийка видя какви ги върши хлапе в шадравана и изригна: Това нормално ли е
  • Публикация: 
  • Дата:  
    11.06.2024
  • Сподели:

Дете беше забелязано да плува в шадравана в старозагорския парк "Артилерийски". То е намерило прохлада в горещите летни дни, но вероятно не е наясно какви рискове крие къпането в шадравани и фонтани, пише glasnews.bg.

"Искам да се обърна към родителите на днешната младеж. Това за вас нормално ли е ? В шадравана на парк "Артилерийски" това дете си "плува" все едно е на басейн", написа в социалната мрежа жена, която останала възмутена от гледката.

 

 

Лети Георгиева посочва, че родителите на детето си цъкали в телефоните, докато то плувало в шадравана.

 

 

"Големи сме моралисти всички за много неща и винаги има "бол компетентни " по много теми, но когато трябва да си възпитавате децата нещо май куца? Като майка - за мен това не е нормално, нали и другите деца гледат?!

 

 

Не може едни да казваме: "Там не се влиза, само гледаш", а други да им дават дори да си плуват вътре", гласи мнението на жената.

Специалисти предупреждават, че във фонтаните и шадраваните може да има химикали и дезинфектанти, които причиняват кожни обриви и алергии.

 

 

"Това си е селяндурщина отвсякъде, проблемът не е в децата, а в това, че родителите им го намират за нормално и го толерират. Само че ако стане инцидент, същите тези родители ще вдигнат вой до небесата и ще има пак "кметЯ е виновен". Това е - простотията ходи по хората, нищо не ме учудва вече.

 

 

Т.нар. сухи фонтани, при които водата излиза от земята, както е в станционната градина, са по-малкото зло и са донякъде допустима опция, но от фонтана на снимката може да очакваш само бактерии и гадости", написа Виктория Радева в коментарите под поста на Лети.

Друг коментиращ посочва, че шадраванът в парк "Артилерийски" е оборудван с електричество, което увеличава риска от трагични инциденти.

"Дано не се случи нещастие, тогава ще разберем защо не трябва да се влиза във фонтана, на всички е ясно, че там има и електричество", написа Светлана Божилова.

 

Станете почитател на Класа