Мистериозна болест сее смърт в Танзания

Мистериозна болест сее смърт в Танзания
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.03.2023
  • Сподели:

Танзания възложи на медицински експерти да разследват появата на мистериозна заразна болест, взела вече пет жертви в страната, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

 

 

Болестта е открита у "седем души, развили следните симптоми: треска, повръщане, кръвоизливи и бъбречна недостатъчност", уточни снощи здравното министерство в комюнике.

Експерти са изпратени в региона Кагера на границата с Уганда, за да направят проучвания в тази връзка. От пациенти и починали са взети проби с цел да се определи произходът и характерът на заболяването, посочи в комюнике Тумайни Нагу от здравните власти, като призова населението да запази спокойствие.

Случаят бе предшестван от епидемичен взрив на ебола в Уганда, продължил четири месеца и отнел живота на 55 души. През януари Уганда заяви, че епидемията е приключила, припомня БТА.

Миналата година в Танзания избухна епидемия от лептоспироза и трима болни починаха. Тази бактериална болест се предава на човека чрез вода и храна, заразени с урина от инфектирани животни.

 

Станете почитател на Класа