Първият ден от срещата на върха на НАТО в САЩ показа агресивната същност на алианса

Първият ден от срещата на върха на НАТО в САЩ показа агресивната същност на алианса
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.07.2024
  • Share:

Първият ден от срещата на върха на НАТО във Вашингтон показа агресивната същност на алианса, руската страна не чу нито дума за мир, заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов.

 

 

 

 

„Първият ден от срещата на върха на НАТО потвърди агресивната същност на алианса. САЩ и техните сателити продължиха да проповядват милитаризъм и военна експанзия“, каза той пред журналисти.

Според Антонов западните страни продължават да налагат авторитарни порядки, изгодни за „златния милиард“, а също така проправят пътя към Третата световна война, отчаяни от неспособността си да разбият Русия с помощта на „таран“ под формата на Украйна. По време на мероприятията в първия ден на срещата Русия не чу нито дума за мир.

„Същата ескалация на военната психоза и яростна демонизация на нашата страна, така Северноатлантическият алианс се опитва да сплаши своята общественост и да оправдае необузданото увеличаване на разходите за подкрепа на режима в Киев, за да ни нанесе стратегическо поражение» отбеляза дипломатът.

Антонов подчерта, че политиката на западните страни вече предизвиква нарастващо отхвърляне, особено сред страните от глобалния Юг и Изтока, които не са обърнали гръб на Русия.

ПП

Станете почитател на Класа