Британските инвеститори още подминават Русия

Британските компании и инвеститори изпускат възможности да работят в Русия, заявява пред в.“Таймс“ Кирил Дмитриев, генерален директор на Руския фонд за преки инвестиции.
Държавният фонд, който разполага с 10 милиарда долара, сключи редица сделки с френски, германски и американски компании, но британците не бързат да работят с него. Според Дмитриев историята с „Бритиш Петролиум“ е оказала твърде негативно влияние на намеренията на британците за бизнес с Русия и е принудила компанията да преразгледа своите възгледи.
BP бе принудена да сключи сделка с Москва миналата година, след като се скара със своите 4 партньора в съвместното предприятие ТНК-BP. В крайна сметка тя получи 20% дял от контролирания от руската държава петролен гигант „Роснефт“, но преди това директорът на ТНК-BP Боб Дадли, който сега управлява цялата BP, бе подслушван в бюрото си и заплашван от съдебни искове и визови проблеми.
Присъствието на Великобритания в Русия е далече под възможностите. Според руския финансист, Лондон вреди на себе си с негативното отношение към Москва.
Други компании, които имат бизнес в Русия, се оплакват от бюрокрация, корупция и политическа намеса, въпреки, че впечатляващият икономически ръст на страната за последните години я превърна в най-богатата държава от БРИК по разчети на глава на населението“. Това отбелязва авторът Патрик Хоскинг в „Таймс“.
(По InoPressa.ru)

Станете почитател на Класа