Най-изгодна излиза покупката на имот в САЩ

Сайтът Property-Abroad.com подреди 10-те най-привлекателни дестинации за покупка на имот в чужбина за последния месец на миналата година, съобщи Profit.bg. Класацията акцентира върху това, че броят на купувачите бързо нараства, както и че инвеститорите се връщат на пазара след слабата активност в началото и средата на годината.
В челните места са САЩ и Испания, които не са отстъпвали лидерските си позиции в последните 10 месеца. Трета е Германия, изкачила се цели 4 места нагоре, измествайки Гърция, която вече е на пето. Най-развитата икономика в Европа е интересна за придобиване на имот, но не с цел живеене и потребление, а отдаване под наем. Това е ясен знак, че купувачите стават по-активни, а действията им придобиват инвестиционен характер.
Петата позиция е за Канада, която през октомври и ноември се намираше на шесто място. За разлика от Германия северната съседка на САЩ е изключително привлекателна за инвеститори, придобиващи имот за лично ползване. Това е тенденция, която се наблюдава в последните няколко месеца на 2009 г. и ще се запази през новата година. Канада е популярна с удобния начин на живот и красивата природа.
С 4 места от десето до шесто се изкачва Италия. Родината на пицата и спагетите става все по-апетитна за инвестиционните намерения на купувачи от цял свят. На последните позиции се подреждат Турция, Поругалия, Франция и Кипър. Държавите във втората половина на класацията се традиционни туристически дестинации, което е една от причините да бъде проявен и инвестиционен интерес към тях. Очаква се бизнесът с ваканционни имоти в тези страни да стане още по-активен.

Станете почитател на Класа