Борисов: България има нула миграция

„България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила”. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек. Борисов акцентира върху споразумението между ЕС и Турция. „Така надеждно пазим границата и гарантираме спокойствието на Европа“, каза министър-председателят.

 

 

“Срещнах се с министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек, с когото обсъдихме доброто сътрудничество между двете държави. Представих добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските и прогнозируеми данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв. Акцентирах и върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на Европейския съюз. България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила”, съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

 

 

В разговора фокус е бил поставен върху засилването на партньорство в сфери като инвестиционно сътрудничество, туризъм, ИТ сектор, хранително-вкусовата промишленост, зелени инвестиции във високоефективни индустрии и услуги със средна и висока добавена стойност, съобщава БТА.

По време на срещата премиерът Борисов е изтъкнал добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските си данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв.

 

1a0aa

 

“Изключителна добра данъчна среда имаме. Инвестиции и стабилност – ние ще държим прогнозируеми данъците до края”, е заявил Бойко Борисов.

Премиерът е акцентирал и върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на ЕС. “България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила”, е подчертал още премиерът Бойко Борисов. Той е акцентирал върху споразумението между ЕС и Турция, което работи перфектно. “Така надеждно пазим границата и гарантираме спокойствието на Европа”, е подчертал Бойко Борисов. Чехия е важен партньор на България в ЕС и съюзник в НАТО, е добавил премиерът.

Станете почитател на Класа