Дали и цинковите заводи замърсяват като банкови офиси?

Банкови офиси в София плащат за отходните си води, все едно са работещ оловно-цинков комбинат. Или поне така излиза, ако се гледат сметките на „Софийска вода“, които са били проверени от ДКЕВР. Изглежда, че концесионерът на водата в София е решил, че бизнесът замърсява водата и това затруднява работата на пречиствателната станция „Кубратово“. Или пък просто дружеството изкарва добри печалби, като взима по 30 стотинки отгоре за всеки кубик вода.
От ДКЕВР обаче не са направили пълна проверка. Сега е моментът регулаторът да провери и при какви цени се определят отпадните води от някой металургичен комбинат около София, защото може пък те да плащат като битови потребители или като административни сгради, кой знае.
Заради тези хитринки на дружеството от ДКЕВР се заканиха, че няма да позволят водата в София да поскъпне с исканите 10 процента.
Подобни „незначителни“ грешки комисията е открила и при други ВиК оператори, които са били проверени на случаен принцип. А ако можеше да се направят проверки на всички дружества, едва ли проблемът с банковия офис на „Софийска вода“ щеше да бъде най-голямото провинение.

Станете почитател на Класа